Apple yeni MacBook Pro yongalarını M1 Pro ve M1 Max olarak adlandırılabilir

Apple yeni MacBook Pro yongaları M1 Pro ve M1 Max olarak adlandırılabilir

Apple “Unleashed” etkinliğinin başlamasından sadece bir gün önce sızıntılar gelmeye devam ediyor. İşte detaylar.

MacRumors’a göre, Bloomberg’den Mark Gurman, yaygın olarak beklenen 14 ve 16 inç MacBook Pro modellerinin yongalarının geliştirici uygulama günlüklerinde “M1 Pro” ve “M1 Max” adları altında ortaya çıktığını bildirdi. Apple bu isimleri yüksek kaliteli silikonu için kullanabilir, ancak henüz ortada net bir sonuç yok.

Daha önceki söylentiler, yeni MacBook Pro’lara yönelik iki işlemciye işaret ediyordu. Her ikisi de 10 çekirdek içeriyor. ‘Giriş’ sürümü 16 çekirdekli bir GPU içerirken, üst düzey model 32 çekirdekli bir GPU’ya sahip olacak. Bu durum kabaca M1 Pro ve M1 Max adlandırma şemalarıyla uyumlu. Diğer söylentiler, 2022’nin başlarında yeni bir MacBook Air ile birlikte gelen M1 üssünün doğrudan devamına işaret ediyor.

Apple yeni MacBook Pro yongaları M1 Pro ve M1 Max olarak adlandırılabilir

Gurman, kendisinin ve diğerlerinin MacBook Pro’nun yeniden tasarımından beklediği değişiklikleri de yineledi. Her iki dizüstü bilgisayar da daha yüksek çözünürlüklü mini LED ekranlar içerecek. Apple’ın Pro ve Max adlandırma şemalarını bilgisayar CPU’larına getirmesi şaşırtıcı olmayacaktır. Apple, planlandığı gibi tüm Intel yongalarını şirket içi işlemcilerle değiştirecekse, alıcıların modeller arasındaki performans farklılıklarını anlamalarına yardımcı olmak için bu daha net isimler gerekli olabilir. Apple, M1 Pro ve M1 Max adlarını kullanırsa, bu, ileriye dönük olası çip adı stratejisi hakkında farklı pozisyonlar oluşabilir.

Epic Games NFT içeren oyunlara izin veriyor: Gerisini Steam düşünsün