Netflix ve Apple başarıya doymuyor

Netflix, 2022 için planlarını açıkladı

Netflix dizisi Squid Game ile birden fazla kategoride aday olurken, Don’t Look Up, Passing ve Halston gibi yapımlar da ayrı ayrı aday oldular. Netflix neredeyse her kategoride bir veya daha fazla adaylıkla önde.

Netflix, Squid Game yapımı ile rekor kırsa da, Apple da bu yıl oldukça başarılı oldu. Ted Lasso beş kategoride aday olurken, The Morning Show dört adaylık aldı. Coda ve henüz piyasaya sürülmemiş The Tragedy of Macbeth de Apple’ın imajını parlattı. Diğer servislerin de hakkını yememek gerek. Amazon, Being the Ricardos ve The Tender Bar gibi oyunlarla başarı elde ederken, Disney imparatorluğu, The Handmaid’s Tale ve Loki ve The Falcon and the Winter Soldier gibi Disney+ dizileri adaylıkları ile varlığını hissettirdi.

Netflix ve Apple başarıya doymuyor

Netflix ayrıca kültürel bir sınırı da aştı. Squid Game, SAG adaylığı alan ilk İngilizce olmayan dizi. Netflix’in dünya çapında gişe rekorları kıran filmler üretme hevesi göz önüne alındığında bu tamamen şaşırtıcı bir sonuç değil, ancak yabancı yayınların bu ödülleri kırmasının ne kadar zor olduğu dikkate alındığında önemli bir gelişme.

Tiyatro ve TV öncelikli malzeme, SAG’nin adaylıklarında hâlâ önemli bir yere sahip. Bununla birlikte, eğlencede normale kısmi dönüşün yalnızca sınırlı bir etkisi olduğu aşikar.

Tesla CyberTruck üretimi ne zaman yapılacak? Endişe verici gelişmeler