Spotify uyku zamanlayıcı özelliği iOS’e geliyor!

Spotify uyku zamanlayıcı

Müzik ile uyuyanlar için bugün beklenen haber geldi. Spotify uyku zamanlayıcı özelliğinin çok yakında iOS’e geleceği müjdelendi.

Popüler çevrim içi müzik platformu Spotify, Android platformunda uzun bir süre önce uyku zamanlayıcısı özelliğini kullanıma sunmuştu. Uyumadan önce müzik dinlemek isteyenlerin bayılarak kullandığı bu özellik şimdi iPhone ve iPad’e geliyor.

Engadget’ın belirttiğine göre bu özellik son Spotify güncellemesi ile kademe kademe sunulmaya başlanmış. App Store üzerinden yayınlanan 8.5.34 sürüm güncellemesi ile bu özellik aktif ediliyor. Ancak OTA üzerinden aktifleştirme işlemi uygulandığı için bu özelliğin size gelmesi 1-2 günü bulabilir. Peki, bu özelliği nasıl kullanacaksınız?

Müzik dinleme ekranında sağ üst köşede yer alan üç nokta bastığınızda karşınıza bir menü açılacak. Bu menüden zamanlayıcıyı kullanabilceksiniz. Burada belirlediğiniz süreden sonra müzik otomatik olarak duracak.

Spotify uyku zamanlayıcı

Spotify’ın bu özelliği iOS’e neden geç sunduğu henüz bilinmiyor. Apple’ın kendi müzik servisi Apple Music’i öne çıkarmak için Spotify’ın önünü kesmek istediği bir çok kez dile getirilmişti. Hatta Spotify, güncellemelerinin Apple tarafından onaylanmadığını bile iddia etmişti.

Apple önümüzdeki yıl dört faklı iPhone tanıtabilir!

Apple Watch uygulamasına bile daha yeni kavuşan Spotify, muhtemelen yine Apple’ın engeline takıldı ve zamanlayıcı özelliğini sunmak için bu yüzden gecikti. Neyse geç olsun güç olmasın diyoruz. Son olarak bu özelliğin yaklaşık 1 hafta içerisinde tüm kullanıcılara sunulacağını belirtelim. Bakalım zamanlayıcı özelliği yakın zamanda Apple Music’e de gelecek mi?