YouTube’un Android Uygulamasına Önemli Bir Özellik Geliyor

YouTube Premium

YouTube kullanıcılarının uzun süredir istediği özellik sonunda Android uygulamasına ekleniyor. Bundan sonra uygulamada bir uyku zamanlayıcısı olacak.

Bugün en çok kullanılan uygulamalardan biri olan YouTube, pek çok insanın uyumadan önce de en çok başvurduğu uygulamalar arasında yer alıyor. Kimileri uyumasına yardımcı olacak, white noise olarak tanımlanan sesleri dinleyerek uyuyor. Kimileri müzik dinleyerek uykuya dalıyor. Çok daha büyük bir kesimse uyumaya çalışırken arkadan bir podcast açıp, onu dinlerken uykuya dalıyor. Ne için kullanıyor olurlarsa olsunlar, pek çok kişi uyumadan hemen önce YouTube’u açıyor. Hal böyleyken uygulamada bir uyku zamanlayıcısı olmaması önemli bir eksiklikti. Ancak şirket çok yakında bu eksiği ortadan kaldıracak.

YouTube, arama sonuçlarına yeni bir özellik getiriyor

YouTube’un Android uygulaması için yayınlanan son kodları inceleyen yazılımcılar, buraya, bir uyku zamanlayıcı eklemek için gerekli kodların eklendiğini fark etti. Bu da şirketin çok yakında Android uygulamasına bir uyku zamanlayıcısı ekleyeceğini gösteriyor.

Bu sayede kullanıcılar, uygulamayı açtıktan sonra uyku zamanlayıcısında yarım saat ya da bir saat gibi belli bir süre belirleyerek, bu sürenin sonunda uygulamanın otomatik olarak kapanmasını sağlayabilecekler. Uzun süredir istenen bu özelliğin nihayet Andorid’e geliyor olması, şüphesiz pek çok kullanıcı tarafından memnuniyetle karşılanacaktır.

Bu özelliğin tam olarak ne zaman kullanıma sunulacağı bilinmiyor. Ancak son güncellemede gerekli kodların eklenmiş olması, çok yakında kullanıma sokulabileceğini gösteriyor.

Realme GT 6’nın Daha Gelişmiş Bir Versiyonu Geliyor