Apple önümüzdeki yıl dört faklı iPhone tanıtabilir!

Apple

Apple’ın önümüzdeki yıl tam dört farklı iPhone modeli ile karşımıza çıkacağı söyleniyor. Peki, Apple bu modelleri nasıl isimlendirecek?

Cupertinolu teknoloji devi iPhone XS döneminden beri karşımıza üç farklı iPhone modeli ile çıkıyordu. İki amiral gemisi ve bir tanede uygun fiyatlı LCD panele sahip iPhone üretmeye 2019’da da devam eden firmanın, 2020 yılında farklı bir politika izleyeceği iddia edildi.

Hangi iPhone ne kadar radyasyon yayıyor? İşte SAR değerleri!

JPMorgan analisti Samik Chatterjee, Apple’ın, 2020 yılında karşımıza üç değil dört farklı iPhone modeli ile çıkacağını belirtiyor. Samik Chatterjee’e göre bu dört modelde de 5G desteği bulunacak. Yani tahmin edeceğiniz gibi 5G’ye özel bir iPhone modeli olmayacak.

Apple 2020’de dört farklı iPhone satacak

Samik Chatterjee, firmanın 6.1 inç ve 6.7 inç büyüklüğünde OLED ekrana sahip iki adet amiral gemisi modeli üreteceğini belirtiyor. Fiyatı uygun tutmak adına 5.4 inç ve 6.1 inç büyüklüğünde LCD ekranlı iki model daha gelecek. Az öncede belirttiğimiz gibi bu dört modelde de 5G desteği olacak. Muhtemelen hepsinde de aynı 5G modem kullanılacak.

Bu modellerin iPhone 12, iPhone SE 2, iPhone 12 Pro ve iPhone 12 Pro Max olarak isimlendirileceği söyleniyor.

Apple

Donanımsal açıdan Apple A14 yonga setinden beslenecek olan bu modeller, RAM konusunda birbirinden ayrışacak. Tepe modellerde muhtemelen 4 GB RAM, diğer modellerde ise 3 GB RAM yer alacak.

2020’nin Eylül ayında tanıtılacak olan yeni iPhone modellerinin 599 dolardan başlayan fiyatlar ile satışa sunulması bekleniyor. Tepe modellerin fiyatı ise 999 dolardan başlayacaktır.

Orta segmenti gözüne kestiren Cupertinolu firma, bakalım 2020 yılında Çinli rakipleri karşısından asıl bir performans sergileyecek?