Samsung, Exynos çiplerini üretmeye devam edecek

s5 2

Samsung, Exynos çiplerinin üretimini durdurduğuna dair spekülasyonları yalanladı. Şirketin 223/2024’e kadar amiral gemisi telefonlarında Exynos’u kaldıracağına dair iddiaları da yalanladı.

Samsung’dan yapılan açıklama, çeyrek dönem için performansını özetlediği Q2 2022 konferans görüşmesi sırasında geldi. Güney koreli teknoloji devi Exynos üretim işini bırakmayacağını ve Exynos markasının rekabet gücünü artırmak için çalıştığını söyledi. Şirket diğer IP işletmeleriyle işbirliği yapmayı ve büyük müşterilerinin pazar payını artırmak için erken gelişmelere başlamayı umduğunu söyledi.

Samsung

Şirketin ayrıca özellikle Galaxy S serisi için premium bir işlemci geliştirdiği bildiriliyor. Samsung’un 1,000+ Dream Team’in yeni üst düzey çip üzerinde çalıştığı söyleniyor. Bununla birlikte, mevcut premium Galaxy S çipini sunma çabalarının Güney koreli teknoloji devinin yeni bir Exynos çipinin piyasaya sürülmesini geciktirmesine neden olduğu söyleniyor.

Yeni Galaxy S serisi çip için hedeflenen çıkış tarihi 2025. Yaklaşan Galaxy S23 modellerinde yalnızca Snapdragon SoC’ler bulunacak. Şirket orta ve uzun vadede piyasa görünümünü ve küresel talepleri analiz ederek yatırım yörüngesine devam etmeyi planladığını yineliyor.

Xiaomi yeni kablosuz klavye ve fare setini küresel pazarda satışa çıkaracak