Tesla otopilot bir ölümlü kazaya daha karıştı

Tesla otonom sürüş özelliği

Son dönemde çok tartışılan Tesla otopilot, Amerika’da ölümle sonuçlanan bir trafik kazasına daha karıştı.

Herhangi bir sürücü olmadan yol alan otonom araçların trafikte yaygın olarak kullanılması artık çok yakın. Başta Tesla olmak üzere pek çok şirket otonom araçlarını ya da otopilot özelliklerini trafikte kullanmak için gerekli izinleri almış durumda. Otomobillerin otopilot teknolojileri son yıllarda son derece gelişmiş olsa da bu durum kazaları tamamıyla ortadan kaldıramıyor. Nitekim Tesla otopilot da yine bir kaza haberiyle gündemde.

Tesla otopilot devrede olduğu sırada bir motosikletçiye çarpan Tesla, motosiklet sürücüsünün ölümüne sebep oldu. Talihsiz sürücü, olay yerinde hayatını kaybetti.

Tesla otopilot

Hatırlarsanız daha mayıs ayında çok benzer bir olay daha yaşanmış, o olayda da Tesla otopilotun kontrolündeki aracın karıştığı kazada üç kişi hayatını kaybetmişti. Mayıs ayındaki bu olayın ardından Tesla’ya karşı federal bir soruşturma başlatıldı. Bu yüzden gerçekleşen bu son kaza Tesla için daha kötü bir dönemde gelemezdi. Zaten otopilot konusunda mercek altında olan Tesla, yaşanan bu son ölümlü kazayla kendisini daha da sıkıntılı bir durumda bulacak şüphesiz.

Öte yandan yetkililerin bu konuda belki de daha çabuk ve daha sert önlemler almasının vakti gelmiştir. Çünkü Tesla’nın otopilot teknolojisinin karıştığı kazaların sayısı 39’a ulaştı. Bu kazalarda ölenlerin sayısı ise 19’u buldu. Eğer gerçekten bu kazaların sorumlusu otopilot teknolojisiyse, bu araçların bir an önce trafikten çekilmesi gerekir.

Samsung telefonlarına tamir modu ekliyor