Spotify’da ücretsiz sesli kitap dönemi başlıyor

Spotify Google ile anlaşma yaptığı bildirildi

Sesli kitap alanındaki etkinliğini daha da arttırmak isteyen Spotify, paralı abonelerine ücretsiz sesli kitaplar sunmak için çalışmalara başladı.

Bugün müzik dünyasın değişilmez bir parçası haline gelmiş olan Spotify, son yılarda podcastlerin de popüler hale gelmesiyle birlikte kendisine yeni bir gelir kapısı daha sağlamış oldu. Ancak şirket bununla da yetinmiyor. Faaliyet gösterdiği alanlara yenilerini eklemeye devam eden şirket, şimdi de gözünü sesli kitap, yani audiobook alanına dikmiş durumda.

Audible gibi sesli kitaplar konusunda lider konumda olan şirketlere rakip olmayı kafaya koyan Spotify, şimdiden bu konuda yüz milyonlarca dolar yatırım yapmış durumda. Son dönemde yaptığı bu yatırım sayesinde bu alanda da oldukça iddialı hale gelen şirket, şimdi bu alanda elini güçlendirmek için oldukça önemli bir adım atmaya hazırlanıyor.

spotify sesli kitap 2

The Wall Street Journal’ın haberine göre Spotify, çok yakında paralı abonelerine ücretsiz bir sesli kitap paketi sunmaya başlayacak. Aboneler platformdaki tüm sesli kitaplara ücretsiz erişim sağlayamayacaklar ama paket içinde yer alan sesli kitapları herhangi bir ek ücret ödemeden dinleyebilecekler. Şirketin bu yeni özelliği test etmeye başladığı ve test aşamasına katılma şansı yakalayanların 20 saate kadar sesli kitabı ücretsiz olarak dinleyebildiği belirtiliyor.

Kötü haber ise şimdilik bu özelliğin sadece İngilizce konuşulan bölgelerde abonelere sunulacağının söylenmesi. Yani eğer ABD, Birleşik Krallık, Kanada ya da Avustralya gibi İngilizce konuşulan bir ülkede yaşamıyorsanız, bu ücretsiz sesli kitaplardan yararlanmanız en azından ilk aşamada mümkün olmayabilir.

Google Pixel 8 ve Pixel 8 Pro’yu görücüye çıkardı