Spotify, TikTok tarzı müzik keşif akışını başlattı

Spotify, TikTok tarzı müzik keşif akışını başlattı

Spotify yenilenmiş arayüzünde tanıdık bazı özellikler sundu. İşte tüm detaylar.

Dikey TikTok tarzı video akışı, günlük olarak kullandığımız birçok uygulamada mevcut ve şimdi resmi olarak bir uygulamaya daha geliyor. Geçen yıl bir beta testi duyurduktan sonra Spotify, mobil uygulamasının Ana Sayfa bölümü için “daha görsel, dinamik” bir görünüme sahip yeni bir tasarım sunmaya başlayacak. Şirket, görsel yayınların “sanatçılar ve hayranlar arasında daha derin keşif ve daha anlamlı bağlantılar için inşa edildiğini” söylüyor.

Spotify, TikTok tarzı müzik keşif akışını başlattı

Müzik, Podcast’ler ve Sesli Kitaplar bölümleri ayrıca, Spotify’ın eklediği yenilikler arasında yer alıyor. Bunların da kısa videolar şeklinde TikTok benzeri kısa formatları sunulmaya başlanacak. Önizleme sayesinde dinlemek isteyeceğiniz şey hakkında daha rahat fikir edinebileceksiniz. Bu görsel akışlar, türe göre düzenlenmiş klipler arasında gezinebileceğiniz Arama arayüzünde de olacak. Ayrıca Spotify, görsel içeriği Discover Weekly, Release Radar, New Music Friday ve Rap Caviar gibi küratörlüğünü yaptığı çalma listelerine koyacağını söylüyor.

Şirket bunu, siz çalmaya basmadan önce bu koleksiyonlardaki şarkılar için önizleme sunmanın bir yolu olarak görüyor. Kaydırmaya başladığınızda, uygulama bir şarkının sesli ve görsel parçacıklarını sunacak(tercih ederseniz sessizde izleyebilirsiniz). Buradan, tıpkı Instagram Stories’de olduğu gibi kartlara dokunarak bir albümden veya çalma listesinden beş adede kadar farklı şarkıyı önizleyebilirsiniz. Spotify ayrıca bu önerileri neden gördüğün konusunda sana kısa bir bağlam sunacak.

Apple’ın bilim kurgu dizisi Silo’dan beklenen fragman geldi