Ad Blocker kullananlar dikkat!

spotify

Dijital müzik servisi denilince akla gelen ilk isim olan Spotify, Ad Blocker ve benzeri uygulamaları kullanan üyelerini yakın takibe aldı. İşte detaylar.

Günümüzde dijital müzik servisleri iyice yaygınlaşmış durumda. Artık insanlar bir albümün CD’si ya da kaseti için para ödemiyorlar. Zaten kaset devri kapanalı da yıllar oluyor. Görünen o ki CD devri de artık bitmiş durumda. Çünkü insanlar her CD’de ayrı ücret ödemek yerine, aylık makul bir ücret karşılığı diledikleri tüm şarkıları dinleyebiliyorlar.

Spotify, Ad Blocker kullanıcılarını engelleyecek

Genel olarak bu tarz hizmet veren pek çok dijital müzik servisi olduğunu söylemek mümkün. Fakat global pazara baktığımızda iki isim ön plana çıkıyor. Apple Müzik ve Spotify.

İki isim arasında da hayli uçuk bir fark var. Spotify, Apple Müzik’ten kat ve kat daha fazla aboneye sahip. Fakat firmanın geçmişine baktığımızda pek de parlak bir tabloya sahip olmadığını görüyoruz.

Geçtiğimiz çeyrekte şirket tarihinde ilk defa kar elde eden Spotify, önümüzdeki çeyrek de tekrardan zarar etmeyi beklediğini açıkladı. Şirket yetkililerinin aldığı karar doğrultusunda, ücretsiz hesap kullanıp da Ad Blocker tarzı uygulamalarla reklamları engelleyen kullanıcıların hesaplarının kapatılacağını açıkladı.

Yani eğer bir Spotify hesabınız varsa ve Ad Blocker tarzı bir reklam engelleme uygulaması kullanıyorsanız hesabınız tamamen kapatılabilir. Eğer hesabınızın kapatılmasını istemiyorsanız Ad Blocker ya da türevi reklam engelleme uygulamasını tamamen kapatmanız gerekiyor.

Opera VPN Android’e geliyor