TikTok, Spotify ve Apple Music’e rakip olmaya hazırlanıyor

TikTok sanal gerçeklik çalışmalarını

TikTok Music ismi için patent alınması, şirketin kendi müzik platformunu kurarak Spotify ve Apple Music gibi servislere rakip olacağını gösteriyor.

Şu aralar TikTok’un adını çok sık duyuyoruz. Kısa video paylaşım platformunun yakaladığı büyük başarı, son dönemde tüm sosyal medya ve video paylaşım dünyasının çehresini değiştiriyor. Bildiğiniz gibi şu sıralar Instagram, Facebook, YouTube gibi platformlar, bu başarıyı taklit edebilmek için kendi platformlarını da TikTok’a benzetmeye çalışıyor.

Sahibi olduğu TikTok’un yakaladığı bu başarı sayesinde eli güçlenen Çin merkezli ByteDance şirketi, farklı alanlara da yönelmek için ilk adımları atıyor. Görünüşe bakılırsa bu alanlardan biri de müzik dünyası olacak.

TikTok, yorumlarda bir 'beğenmeme' seçeneğini test ediyor

ByteDance’ın TikTok Music adını verdiği bir müzik platformu üzerinde çalıştığı ve bu platformla Spotify ve Apple Music’e rakip olacağı bir süredir konuşuluyordu. Şirketin ABD’de TikTok Music ismi için patent almasıyla birlikte bu söylentiler büyük ölçüde doğrulanmış oldu. ByteDance tarafından mayıs ayında yapılan bu patent başvurusu, Business Insider tarafından ortaya çıkarıldı.

ByteDance’in yeni müzik platformu için aldığı bu isim, bunun kendi başına duran, ayrı bir uygulama olarak sunulacak bir platform olacağı yönündeki iddiaları da doğruluyor.

Popüler video uygulaması, müzik dünyası için de önemli bir platform haline gelmiş durumda. Geçtiğimiz yıl uygulamada trend olan 175 şarkı, en çok dinlenen şarkıların listelendiği Bilboard 100 listesine girerek uygulamanın şarkıları popüler hale getirme konusundaki gücünü sergilemişti. Uygulamada dikkat çeken şarkılar, sonra YouTube, Spotify, Apple Music gibi platformlarda da popüler oluyor. Ancak ByteDance kendi müzik platformunu kurarsa kullanıcılarını videolardaki şarkı bağlantısından doğrudan bu platforma yönlendirerek büyük bir avantaj yakalayabilir.

Huawei MatePad Pro 11 tanıtıldı