Resident Evil 4 Remake’e ilk günden güncelleme geliyor

123 22

Resident Evil hayranlarının merakla beklediği Resident Evil 4 Remake için fazla zaman kalmadı. Yapım, 24 Mart’ta piyasaya sürülecek. Ancak kısa süre önce bir oynanış videosunda hayranların kafasını karıştıran durum tespit edilmişti. Capcom’dan konuyla ilgili açıklama geldi. RE4 Remake’e ilk günden yama geliyor. Peki bu güncellemeyle birlikte ne düzelecek? Şikayet edilen sorun nedir?

Bir süre önce Game Informer dergisi, Resident Evil 4 Remake‘le ilgili detaylı ön inceleme yazısı paylaştı. Bununla birlikte Leon ve Ashley’i kiliseden kaçarken gösteren oynanış videosu yayınladı. Videodaki yağmur efekti oyuncular tarafından hiç beğenilmedi ve eleştirildi. Bu duruma kısa süre içinde “Raingate” adı verildi. Birçok oyuncu RE4 Remake’teki yağmur efektini, GTA 3’teki yağmur efektine benzetti. Şimdi güzel haberimiz var. Çünkü Capcom, RE4 Remake için ilk gün güncellemesi çıkarıp, yağmur efektini düzeltecek. Ünlü oyun stüdyosu yağmur efekti için çalışmalar yaptıklarını ve düzeltmenin yamayla ilk günden oyuna ekleneceğini ifade ediyor. Oyuncular yağmur efektinin yoğun ve rahatsız edici olduğunu, ayrıca dikkat dağıtıp oynanışı etkileyebileceği yönünde eleştiriler yapmıştı. Capcom bu gelişmeyle oyunculardan gelen geri dönüşleri ne kadar ciddiye aldığını da göstermiş oldu.

resident evil 4 remake

RE4 Remake demo bugün çıkabilir

Resident Evil 4 Remake’in demosu bu akşam çıkabilir. Çünkü Capcom, 9 Mart’ta yani bugün özel bir etkinlik gerçekleştirecek. Şirket Resident Evil 4, Monster Hunter Rise, Ghost Trick: Phantom Detective gibi birkaç oyun hakkında yeni duyurular yapacak. Bu etkinlik sonra demonun yayınlanması bekleniyor.

Oyundaki yeniliklerden kısaca söz edecek olursak, artık Quick Time Event’lar(QTE) yok. Bunlar yerine yan görevler var. RE4 Remake’te bıçağa daha çok vurgu yapılıyor. Orijinal oyunda Leon’un bıçağı kırılmıyordu. RE2 Remake’te bıçakların belirli dayanıklılığı vardı, işte bu durum RE4 Remake için de geçerli. Bıçaklar sınırlı sayıda olacak ve zamanla kırılacak.

Vivo X Flip’in tüm özellikleri lansmandan önce ortaya çıktı