Spotify herkese reklam göstermeye başlayacak: Premium aboneler dahil

Spotify ücretli podcast uygulaması global sürüm alıyor

Spotify herkese reklam göstermek için kolları sıvadı. Şirketin yeni stratejisi çok büyük bir tartışma başlatacak gibi görünüyor. Hadi gelin merak edilen tüm ayrıntılara birlikte göz atalım.

Dünyanın en büyük çevrimiçi müzik uygulamaları içerisinde yer alan Spotify herkese reklam göstermeye hazırlanıyor. Şirketin bu yeni stratejisi büyük tartışmalara neden olacak. Fakat öncesinde önemli bir detaydan bahsetmek gerekiyor. 2022 yılında kullanıcılara sunulması beklenen Hi-Fi müzik standardı ne yazık ki Spotify tarafından henüz sunulmuyor.

Platformun bu alanda geride kalması tepki topluyor. Şimdi ise reklam stratejisi nedeniyle fena hırpalanacak gibi görünüyor. 2020 yılında Spotify podcast reklamları ile iyice gündeme gelmişti. Ancak premium aboneler için herhangi bir reklam gösterilmiyordu. Şimdi ise uygulama bu özellikten vazgeçecek gibi görünüyor.

Spotify herkese reklam göstermeye hazırlanıyor

Uygulama içerisinde premium abone olmanız halinde reklam gösterilmiyor. Böylece önemli bir avantaj elde ediyorsunuz. YouTube böyle bir sistem kullanıyor. Eğer YouTube premium abonesi olursanız herhangi bir reklam ile karşılaşmıyorsunuz.

Spotify herkese reklam göstermek

Bugüne kadar Spotify benzer bir politika izledi. Ancak yeni ortaya çıkan bir detaya göre podcast dinleyicileri ne yazık ki ekranda görsel bir reklam görecek. Üstelik bu reklam ortadan kaldırılmayacak. Yani bu reklama bir şekilde mutlaka tıklamanız gerekecek. Böylece Spotify ilk defa premium abonelere reklam özelliği getirmiş olacak.

Spotify basitleştirilmiş Araba Görünümü modu kaldırılıyor

Spotify herkese reklam sistemi birçok kişi tarafından tepki alacak gibi görünüyor. Fakat Spotify bu konuda kendisinden emin. Kullanıcıların bunu dert etmeyeceğini düşünüyor. Önümüzdeki günlerde kullanıcıların nasıl bir tepki vereceği daha da netleşecek.