Spotify 1 milyar dolar borç arıyor

Spotifyin başı dertte

Popüler online müzik servisi Spotify, Apple’ın müzik servisi ile rekabette kullanmak üzere 1 milyar dolarlık fon arayışına girdi.

Banka ve finans kuruluşları ile görüşen Spotify’ın 1 milyar dolarlık krediyi, reklam ve pazarlama kampanyalarında kullanarak 30 milyon olan ücretli abone sayısını arttırmayı hedeflediği anlaşılıyor.

1421085481-md-spotifyheld1[1]

Spotify için 1 milyar dolar aslında önemli bir miktar sayılmıyor zira şirketin aylık 300 milyon dolara yakın geliri bulunuyor. Elbette, telif hakları ve operasyon giderleri çıkarılınca rakam küçülüyor ancak finans şirketleri de Spotify’ın 1 milyar doları geri ödeyebileceğinden emin.

Spotify’ın ikinci planı ise hisse satışı. Bu operasyonla bir milyar doları toplayabileceğini düşünen müzik servisi, artan abone sayısı ile verdiğinden daha fazlasını geri almayı umuyor.

Ancak şirketin, finans ve yatırım kurumu Texas Pasific Group ile 1 milyar dolarlık kredi için anlaşmayı imzaladığı bilgisi de medyaya sızmış durumda. Yani Spotify, şirket hisselerini satmadan gelirlerini arttırıp, krediyi de geri ödemek üzere çalışmaya başlayacaklar. Önümüzdeki dönemde Spotify’a dair yoğun reklam kampanyaları ile karşılaşırsak şaşırmayalım.

 

Batman V Superman, Yarım Milyar Dolara Para Demedi