Spotify, Apple App Store’u aracılığıyla gelen ödemeleri kabul etmeyecek

Spotify TV uygulamasını güncelledi

Spotify ilginç bir karara imza attı. Artık App Store aracılığı ile gelen ödemeler kabul edilmeyecek. İşte tüm detaylar.

Spotify, Premium hizmetinde Apple’ın uygulama içi satın alma sistemi aracılığıyla abone olan kullanıcılarını artık kabul etmeyecek. Şirket artık bunu bir ödeme yöntemi olarak desteklemeyeceğini bildirdi. Hatırlatmak gerekirse müzik platformu, 2016’dan beri kullanıcıların Apple’ın uygulama içi satın alma yoluyla abone olmasına izin vermiyordu. Ancak, yıllar önce zaten bu yöntemle abone olanlar platforma şimdiye kadar bu şekilde ödeme yapmaya devam edebilirler. Variety tarafından bildirildiği üzere şirket, etkilenen abonelere yaklaşan değişiklik hakkında e-posta gönderiyor. E-postada, “Spotify Premium’a katıldığınızda abone olmak için Apple’ın faturalandırma hizmetini kullandığınız için sizinle iletişim kuruyoruz. Maalesef, artık bu faturalandırma yöntemini bir ödeme şekli olarak kabul etmiyoruz.” ifadeleri yer alıyor.

Spotify uygulamasına müzik videoları ekleyecek

Müzik platformu, bu kullanıcıların mevcut faturalandırma döngüsünün sonunda otomatik olarak şirketin Ücretsiz, reklam destekli katmanına geçirileceğini söylemeye devam ediyor. “Premium aboneliğinizi sürdürmek istiyorsanız, son fatura döneminiz sona erdikten ve hesabınız Ücretsiz hesaba taşındıktan sonra yeniden abone olmanız gerekecek.” notları da ekleniyor.

Apple’ın uygulama içi satın alımların yüzde 30’unu alması nedeniyle, uygulama içi satın alımlarla abone olan Spotify kullanıcılarından, doğrudan Spotify üzerinden abone olmaya kıyasla ayda fazladan 3 ABD doları ücret alınıyordu. Bu sebeple bu uygulamanın herkese kazandırdığını söyleyebiliriz.

Diablo 4 reklamını ‘karantinayı hatırlatıyor’ diyerek şikayet etti!