Spotify, COVID-19 içerik danışmanlığını ekliyor

Spotify, COVID-19 içerik danışmanlığını ekliyor

Spotify sonunda bünyesine bir COVID-19 içerik danışma etiketi ekleme sözünü yerine getirdi. İşte tüm detaylar.

CNBC’den gelen bir rapora göre Spotify podcast’lerini ve yeni koronavirüsü tartışan diğer içerikleri ziyaret ettiğinizde artık bir COVID-19 Rehberi sekmesi göreceksiniz. Bu sekmeye dokunmanız sizi yetkili kaynaklara yönlendirecek. Bu kaynaklar Birleşik Krallık Ulusal Sağlık Servisi ve Dünya Sağlık Örgütü gibi çeşitli olacak. Ayrıca BBC News ve The Guardian’dan podcast bölümleri de dahil olmak üzere güvenilir içeriklere yönlendiren bir bölümü de ziyaret edeceksiniz. Spotify’dan bu yeni sekme ile ilgili yorum yapması istendi. Zira bu yeni sekme her yerde mevcut gibi görünmüyor.

Spotify, COVID-19 içerik danışmanlığını ekliyor

Spotify’ın geçtiğimiz dönemlerde başı bazı podcast bölümleri yüzünden belaya girmişti. Covid-19 hakkında yanlış bilgilendirme yapılması ile ilgili patlayan bölüm büyük tepki uyandırdı. Bu yeni sekme ise, Spotify’ın Joe Rogan’ın podcast’ine yönelik eleştirilere verdiği yanıtın bir bölümünü temsil ediyor. Bir podcast bölümünde Joe Rogan Experience aracılığıyla COVID-19 yanlış bilgilerini yaymakla suçlanmıştı. Spotify, tepkilere hem içerik danışmanlığı vaadiyle hem de genel içerik yönergeleriyle yanıt verdi. Ancak söz konusu etiketin aylar değil günler içinde gelmesi bekleniyordu.

Neil Young, Joni Mitchell ve yazar Brené Brown da dahil olmak üzere çok sayıda yüksek profilli sanatçı, ilk etapta var olan yanlış bilgileri protesto etmek için çalışmalarını durdurdu veya duraklattı. Spotify’ın çabaları çoğu içerik oluşturucunun endişelerini giderse de, hala kalıcı bir hasar var gibi görünüyor.

Doğuş’un Geçmicek isimli şarkısı yayınlandı! Tepkiler büyük!