Apple, geçen yıl 165 milyon abone kazandı!

Apple, geçen yıl 165 milyon abone kazandı!

Apple en son finansal kazanç çağrısı sırasında şirketin, geçen yıl 165 milyon abone kazandığını açıkladı. Aboneler; iCloud, Müzik, Arcade ve Apple TV+ dahil olmak üzere Apple’ın sunduğu tüm tüketici hizmetlerini kapsıyor.

Apple CFO’su ve Kıdemli Başkan Yardımcısı Luca Maestri, büyümenin dünya çapında olduğunu söylüyor. Apple CFO’su ve Kıdemli Başkan Yardımcısı Luca Maestri “Her coğrafi segmentte Aralık çeyreği rekorları belirledik ve ardından iCloud, Müzik, video, reklam ve ödeme cihazları için tüm zamanların rekorunu kırdık. Yani çeyreğin başında beklediğimizden daha iyisini yaptık” ifadelerini kullandı.

Apple, geçen yıl 165 milyon abone kazandı!

Apple’ın şu anda 785 milyon ücretli abonesi var ve şirket son 12 ayda 165 milyon kazandı.   Apple’ın metaverse ile ilgisi sorulduğunda, Tim Cook’un yanıtı, Apple’ın ilgilendiği ve AR’ye olan bağlılığına zaten yatırım yaptığı şeklinde oldu. Ancak Cook, cevabında “metaverse” kelimesini kullanmadı. Cook onun yerine, “Biz inovasyon işinde uzman bir şirketiz” diyor. “App Store’da 14.000’den fazla AR uygulamamız var”.

Cook, Apple’ın metaverse alanında büyük potansiyel gördüğünü ve şirketin “buna göre yatırım yaptığını” kaydetti. Apple, iPhone 12 Pro ve sonraki iPad Pro modellerinde LiDAR donanımı eklemesinden bu yana AR’ye uzun süredir ilgi gösteriyor. Teknoloji şirketleri arasında öncü konumda olan Apple’ın büyüyüşü bu sene de durmayacak. Şirket iPhone 14 ile tekrar bir patlama planlıyor.

Nissan yeni elektrikli aracını yakında tanıtacak: Fiyatı uygun olabilir (Video)