SpaceX insanlı roket fırlatışı neden ertelendi işte yanıtı

nasa ve spacex

Dünyanın en büyük uzay şirketleri arasında gösterilen SpaceX, insanlı roket fırlatışı konusunda beklemek zorunda kalacak. Hadi gelin konuyla alakalı detaylara birlikte bakalım.

Rüzgar ve olumsuz hava koşulları SpaceX insanlı roket fırlatışı için önemli bir engel olarak biliniyor. Ancak çok önemli bir neden daha var. SpaceX, işini şansa bırakmayan bir şirket olduğu için çok dikkatli davranıyor. Özellikle de insanlı uzay görevleri çok ayrı bir yere sahip.

SpaceX, uzun bir süredir insanlı görevler yürütüyor. Özellikle de başka gezegenlere yapılacak seyahatler için ciddi ödemeler gerçekleşiyor. Firma henüz buna hazır olmadığı için sadece NASA astronotlarını taşıyabiliyor.

SpaceX koronavirüs ile mücadele etmek zorunda

Her ne kadar SpaceX, koronavirüs konusundan bağımsız gibi görünse bile, aslında onlar da çok etkilendi. Musk, geçtiğimiz gün test yaptırdığını ve hem negatif hem de pozitif sonuç aldığını söyledi.

SpaceX insanlı roket fırlatışı

Elon Musk tarafından yapılan açıklamalar kafa karıştırmaya devam ederken, bizler de işin başka bir boyutuna baktık. Firmanın olumsuz hava koşulları nedeniyle uzaya astronot göndermeyeceği söylendi. Daha doğrusu erteleme yapmak zorunda kaldılar. Falcon 9 roketleri, ne yazık ki hava durumundan çok etkileniyor.

Yolcu taşıyan uçaklarda olduğu gibi SpaceX uzay gemilerinde de yüksek rüzgar hızı ve yağışlı hava etkili oldu. Elon Musk’ın Covid-19 testleri de işin içine eklenince herşeyi ertelediler. Bakalım SpaceX bu defa işin içinden sıyrılabilecek mi.