iPhone 12 Mini kriz yarattı hayal kırıklığı olabilir

iPhone 12 mini

Apple kullanıcılarının merakla beklediği iPhone 12 Mini, kriz yaratma aşamasına geldi. Hadi gelin detaylara birlikte bakalım.

ABD merkezli teknoloji devi tarafından üretilen Apple iPhone 12 mini, kriz yaratacak büyük bir soruna sahip. Her ne kadar dünya genelinde birçok Apple hayranı bir süre daha beklemek zorunda olsa bile yine de bazılarına erkenden geldi. iPhone 12 modellerini hem donanım hem de yazılım açısından ilk olarak onlar inceledi.

Apple iPhone 12 modelinin en küçüğü olan bu cihaz ise, dokunmatik sorunu yarattı. Ekranı 2340 x 1080 piksel çözünürlüğe sahip olan bu cihaz, aynı zamanda 5.4 inç olan Super Retina XDR özelliği sunmuştu. Ancak ne yazık ki bu ekran kullanılamayabilir.

iPhone 12 dokunmatik ekran problemi yaşatıyor

Muhtemelen en çok satılacak cihazlar içerisinde yer alan iPhone 12, yavaş yavaş bazı aksaklıklar göstermeye başladı. Bunlardan ilki SMS bildirimleri ile alakalıydı. Bu sorun daha çok iPhone 12 ve iPhone 12 Pro modellerinde ortaya çıktı.

iPhone 12 Mini kriz

Apple iPhone 12 Mini kullanan birisi, dokunmatik ekranda çok büyük problemler ortaya çıktığını söyledi. Bu aslında pek beklenen bir şey değildi. Hem ekran kalitesinin çok yüksek olması hem de yazılımı ile ilgili sağlamlık, görünen o ki pek yeterli olmadı.

Ayrıca bu cihaz ile ilgili tek sorun dokunmatik ekran değil. Bazıları maske kullandıklarında yüz tanıma ekranının çalışmadığını söyledi. Ekranı harekete geçiren el feneri ve kamera gibi donanımlar ise ne yazık ki pek işlevsel çalışmıyor. Bakalım Apple bu sorunlarla başa çıkabilecek mi?