SpaceX Crew Dragon’ı başarılı bir

Crew Dragon

Elon Musk hedeflerini bir bir gerçekleştirmeye devam ediyor. Uzay araştırmaları ve geliştirmeleri için SpaceX ‘i ilk kurduğunda ilk hedeflerinden biri uzaya insanlı uçuşu gerçekleştirmekti.

Elon Musk bu hedefini SpaceX ile de başarılı bir şekilde gerçekleştirdi. Uzun süren çalışmaların ardından 27 Mayıs’da ilk uçuş planlanmıştı. Ancak olumsuz hava koşullarından dolayı Çarşamba günki uçuş ertelenmişti. Ancak sadece bir ertelemeydi, uçuş için 30 Mayıs tarihi belirlenmişti. Tüm teknik sorunlar ve hazırlıklar tamamlandıktan sonra uçuş bu sefer başarılı bir şekilde gerçekleşti.

Elon Musk’ın şarkıcı sevgilisi Grimes ruhunu satıyor!

SpaceX Crew Dragon'ı başarılı bir şekilde uzaya gönderdi

NASA astronotları Doug Hurley (53) ve Bob Behnken (49) Elon Musk’ın sahibi olduğu Kaliforniya merkezli SpaceX firmasının “Crew Dragon” isimli uzay mekiği ile başarılı bir şekilde uçuşlarını gerçekleştirdiler.

Daha önce hatırlanacağı üzere bu uzay yolculuğu 27 Mayıs Çarşamba günü gerçekleştirilecekti. Bu uçuşu yerinden izlemek için ABD başkanı Donald Trump‘da Florida’ya gitmişti. Ancak olumsuz hava şartları nedeni ile ertelenen ilk insanlı uçuşu dün itibari ile başarılı bir şekilde gerçekleşti. Doug Hurley ve Bob Behnken isimli astronotlar da ilk insanlı uçuşta yer alan astronotlar olarak tarihe adlarını yazdırdırlar.

Canlı Yayınlanıyor

Türkiye saati ile dün akşam 22:22’de Florida’daki Kennedy Uzay Merkezi’nden fırlatılan Crew Dragon uzaydaki rotasına oturdu ve plananlan şekilde yoluna devam ediyor. Rotasında devam eden uzay aracını canlı olarak izleyebilirsiniz. Bu uzay yolculuğun 19 saat süreceği belirtilirken bu süre boyunca canlı izlenilmeye devam edilebilecek.

Bu uçuş ayrıca farklı bir önem taşıyor. İlk defa özel bir şirket olan SpaceX uzaya insanlı araç gönderiyor. Maliyetleri ciddi anlamda düşüren firma bunun ile beraber gelecek olan yeni uçuşların da kapısını açtı. Elon Musk’ın uzayda insanların yaşaması orada da bir yaşam alanı kurma gibi şu an ütopik gelen hedeflerinin de olduğu biliniyor.

Şu an için ilk adımlarını başarılı bir şekilde atmışken, diğer hedeflerine ne kadar kısa sürede ulaşacağı muamma. Ancak NASA ile ortak çalışmaları sayesinde planlanan yeni projelere daha kısa sürede ulaşacağı kesin. Öyle ki uzun bir süreden sonra uçuşları Amerika kıtasından yapabilmeyi sağladı. Zaman neler getirecek, beraber göreceğiz.