SpaceX Dünya yörüngesinde insanlı uçuşlara başlayacak

Starhopper

Uzay yarışlarını adeta domine eden SpaceX Dünya yörüngesinde insanlı uçuş yapmak için tarih verdi. Daha önceden de insanlı uçuşlar yapacağını ifade eden şirket, bu defa net bir açıklama yaptı. İşte haberimizin detayları.

Starhopper’ın havada kalma testinden hemen sonra SpaceX başvurularını tamamladı. FCC ile gerekli izinler için çeşitli temaslar kuruldu. Starship’in test uçuşları konusunda da bazı önlemler alındığı ifade ediliyor. Erken test aşamalarında 20 km’lik irtifaya ulaşıldığı da söyleniyor.

SpaceX Dünya yörüngesinde turizm başlatacak

Starship’in fırlatılması için Boca Chica fırlatma tesisini genişletme çalışmaları son hız devam ediyor. Elon Musk, 28 Eylül’deki güncelleme etkinliğinde tamamlanmış uzay aracını göstereceğini ifade etti.

SpaceX uzay calismalari

Şirket, mürettebatlı ilk Starship uçuşunu 2021’de gerçekleştirmek için büyük bir hızla çalışmaya devam ediyor. Yakın bir zaman içerisinde Amazon şirketinin kurucusu da Blue Origin aracılığıyla Dünyanın çevresinde insanlı turizm uçuşlarını başlatacağını ifade etmişti. Muhtemelen kısa bir süre sonra Dünyanın çevresini dolaşan insanlı Uzay gemileri görmemiz mümkün olacak.

İlk yapılacak insanlı uzay uçuşları için 2021 tarihi verilse bile, bu pek mümkün olmayabilir. SpaceX genellikle verdiği tarihleri pek tutturamıyor. Peki sizce insanlı uzay uçuşlarının başlaması ne tür etkiler yaratacak? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

SpaceX İsrail’in uydusunu fırlatmaktan vazgeçti