Sony yeni oyun stüdyoları almaya hazırlanıyor

Sony PlayStation oyun stüdyoları

Microsoft’un Activision Blizzard’ı satın alması sonrası harekete geçen Sony, bünyesine yeni oyun stüdyoları katmak için çalışmalara başladı.

Sony, PlayStation konsolları ile uzun süredir oyun dünyasını domine ediyor olsa da Microsoft son dönemde üst üste yaptığı ataklarla arayı kapatmaya başladı. Microsoft’un belki de en büyük hamlesi Game Pass’i kurması oldu. Game Pass hamlesiyle oyun dünyasındaki rekabeti konsolların ötesine taşıyıp Sony’nin önünde yer alabileceği yeni bir alan açan Microsoft, bununla da kalmadı ve oyun dünyasının bugüne kadar gördüğü en büyük anlaşmalardan birine imza attı.

Bildiğiniz gibi Microsoft, Call of Duty ve Diablo gibi popüler serilerin arkasındaki şirket olan Activision Blizzard’ı bünyesine katmak üzere. Gerekli izinler alınamadığı için uzun süre sürüncemede kalan bu anlaşmanın kısa süre içinde tamamlanması bekleniyor. Bu da Microsoft’un oyun dünyasında çok daha güçlü hale geleceği anlamına geliyor.

sony playstation studyolari

Sony de bu durumun farkında olsa gerek ki Microsoft’un Activision Blizzard’ı satın almasına cevap olacak bir hamle yapmak için düğmeye bastı. Gelen son bilgilere göre Japon teknoloji devi bünyesine yeni oyun stüdyoları katmak için çalışmalara başladı. Bu arayış, şirket tarafından yayınlanan yeni bir iş ilanıyla ortaya çıktı. Çünkü şirket açtığı bu yeni iş ilanında, şirketin yeni satın alımlar yapmasını ve büyüme potansiyeli olan stüdyolar keşfetmesini sağlayacak yeni bir finans yöneticisi arıyor. Daha önce şirket içinden gelen bilgiler de ortaya çıkan bu son bilgiyi doğrular nitelikte.

Japon teknoloji devinin oyun dünyasındaki satın alımları Microsoft’un Activision Blizzard anlaşması kadar büyük olmayacaktır elbette. Ancak görünen o ki şirket PlayStation’ın elini kuvvetlendirmek için irili ufaklı bazı oyun stüdyolarını önümüzdeki dönemde bünyesine katacak.

Twitter X kararı yüzünden milyarlarca dolar kaybedebilir