Sony artık reklam destekli oyunlarla ilgileniyor

Sony, 19 milyondan fazla PS5 sattı

Microsoft, oyunlara daha fazla reklam yerleştirmeyi umut eden tek konsol üreticisi olmayabilir. Sektörden gelen bilgilere göre Sony ücretsiz PlayStation oyunlarına reklam yerleştirecek bir girişimi test ediyor. İşte tüm detaylar.

Sony oyunlarına reklam eklemeyi planıyor. Söz konusu içerikler, reklam panolarını, diğer çevresel reklamları, karakter görünümlerini ve benzer koleksiyon öğelerini içerecek. Sony’nin herhangi bir reklam gelirinden bir pay alıp almayacağı belli değil. Bunun yerine stüdyolardan veri için ödeme yapmasını isteyebilir. Bununla birlikte, PS5 yaratıcısı, birlikte çalıştığı reklam teknolojisi şirketlerini tarama konusunda “katı” görünüyor ve e-posta adresleri gibi kişisel bilgilerin toplanmasına izin vermiyor. Sızıntı doğruysa Sony’nin PlayStation reklam programını 2022’nin sonuna kadar başlatacağını söylüyor.

Sony artık reklam destekli oyunlarla ilgileniyor

Söylenti, Microsoft’un çok benzer bir strateji planladığının söylenmesinden sadece bir hafta sonra geldi. Amaç oldukça basit, geliştiriciler için oyun içi reklamlar yerleştirmek ne kadar kolaysa, oynaması ücretsiz oyunlar yayınlama olasılıkları da o kadar yüksek. Son dönemlerde tüm platformlar reklamlı yayınlara geçmeye başladı. Artan maliyetler ve enflasyon sebebiyle insanların bazı şeyleri artık lüks karşıladığı ve ilgilenmedikleri ortada. Bu kapsamda Netflix de reklamlı abonelik hizmeti sunmaya başladı. Görünüşe göre oyun devi de bu akıma katılacak gibi. Reklamlı içerikler çoğu kişinin hoşuna gitmeyecektir ancak şirketin gelirlerini artırması için gereken buysa yakında tüm PS konsollarında reklamlar görmeye başlayabiliriz.

Samsung telefonların bataryaları elektrikli araba teknolojileri ile gelişebilir