Google, Play Store’da bazı uygulamaları yasaklıyor

Google, Play Store'da bazı uygulamaları yasaklıyor

Google, 9to5Google tarafından görülen bir Reddit gönderisine göre, 11 Mayıs’a kadar Play Store’dan bazı uygulamaları kaldıracak. Şirket üçüncü taraf arama kaydı uygulamalarını engelleyecek yeni bir Play Store politikası sunuyor. İşte detaylar.

Bu tür uygulamalar şu anda Android cihazlarda ses işlevlerine erişmek için Erişilebilirlik API’sini kullanmakta. Yeni Google politikası, “Engelli kişileri doğrudan desteklemeyi amaçlayan temel işlevlere sahip uygulamalar, IsAccessibilityTool’u kullanmaya uygundur.” “IsAccessibilityTool için uygun olmayan uygulamalar bunu kullanamaz ve belirgin ifşa ve izin gereksinimlerini karşılamak zorunda kalırlar. Erişilebilirlik API’si de bu amaçlar dışında kullanılamaz” ifadelerini içeriyor.

Google, Play Store'da bazı uygulamaları yasaklıyor

Şirket, özellikle gizlilik endişeleri nedeniyle yavaş yavaş Android’de arama kaydını ortadan kaldırmaya çalışıyor. Android 6’da büyük ölçüde engellendi ve Android 10’da arama kaydı için mikrofon kullanımı ortadan kaldırıldı. Arama kaydı uygulamaları için son çare Erişilebilirlik API’sini kullanmaktı.

Google, bir web semineri videosunda sorunu ele aldı. Şirket, “bu bağlamda uzaktan kumanda, diğer taraftaki kişinin kaydın gerçekleştiğinden habersiz olduğu ses kaydı anlamına gelir” dedi. Şirket yerel arama kaydetme işlevine sahip GooglePhone ve Mi Dialer gibi çevirici uygulamalarının değişiklikten etkilenmeyeceğini de sözlerine ekledi.

Şirketin içerik küresel operasyonlarının başında olan Moun Choi, “Uygulama telefondaki varsayılan çeviriciyse ve ayrıca önceden yüklenmişse, gelen ses akışına erişmek için erişilebilirlik özelliği gerekli değildir” dedi. “Dolayısıyla ihlal olmaz. Bu, mevcut bir politikaya yönelik bir açıklama olduğundan, yeni dil 11 Mayıs’tan itibaren tüm uygulamalar için geçerli olacaktır.”

iPhone 14 Pro bir USB-C bağlantı noktasına sahip olmayacak