Capcom Street Fighter V’te reklam göstermekten vazgeçti!

Street Fighter V

Capcom kısa bir süre önce Street Fighter V oyununda reklam göstermeye başlamıştı. Karakter kostümlerine yerleştirilen bu reklamalar, oyuncuların tepkisini çekince bugün gelen güncelleme ile kaldırıldı.

İnternette görmeye alışkın olduğumuz reklamlar, daha sonra ücretsiz olarak yayınlanan mobil oyunlara sıçramıştı. Ancak bu reklamların konsol ve PC oyunlarına sıçrayacağı hiç tahmin edilmemişti. Capcom çok büyük bir risk alarak Street Fighter 5’te karakter kostümlerine reklamlar eklemişti.

Street Fighter V için reklam dönemi kısa sürdü!

Capcom’un Street Fighter turnuvası olan Capcom Pro Tour‘un karakter kostümlerine reklam olarak eklenmesi çok büyük tepki çekmişti. Eğer buna bir dur denmeze ilerleyen dönemlerde farklı firmaların logoları kostüm ve mekanlara entegre edilebilecekti.

Devil May Cry 5 demosu yayınlandı!

Capcom’dan Street Fighter serisinin prodüktörlerinden olan Yoshinori Ono, yaptığı açıklama ile sponsorlu içerikleri test ettiklerini ve tüm kullanıcılarının geri bildirimlerini alacaklarını belirtmişti. Capcom oyunculardan çok tepki aldıktan sonra bu reklamalara bugün bir son verdi.

Street Fighter V

Parası ödenmiş hele hele konsol ve PC’de oynanan bir oyunda reklam gösteriminin olması kabul edilemez. Bunun bir sonraki adımı, oyunca coins kazanmak için reklam izleye kadar gidebilirdi. Capcom’un bu hatası umarız diğer firmalara bir ders olur ve böyle şeyler denenmez.