PlayStation sonunda beklenen anlaşmayı duyurdu!

sony playstation

UEFA ile anlaşması 2018 itibariyle sona erecek olan Sony PlayStation, beklenen anlaşma için resmi açıklamayı yaptı. Taraflar arasında yapılan mutabakat sonucu sponsorluk anlaşması 2021 yılına kadar uzatıldı.

1997 yılından bu yana UEFA Şampiyonlar Ligi’nin resmi sponsorlarından biri olan Sony PlayStation, bir süre daha dünyanın en büyük futbol organizasyonunda reklam panolarını süslemeye devam edecek.

UEFA, Sony PlayStation ile el sıkıştı

Bilindiği üzere UEFA ile Sony PlayStation arasındaki sponsorluk anlaşması 2018 yılı itibariyle sona erecekti. İkili arasındaki ilk anlaşma 1997 yılında imzalanmıştı. Sonraki yıllarda şartlarda değişikliğe gidilmiş olsa da PlayStation her zaman Şampiyonlar Ligi’nin resmi sponsoru olarak kalmaya davam etti.

Genel olarak izlediğimiz hemen hemen her Şampiyonlar Ligi maçında saha kenarındaki reklam panolarında artık PlayStation reklamı görmeye alıştık. Neyse ki bu alışkanlık 2021 yılına kadar devam edecek.

Sony açıkladı! PlayStation 4 son günlerini yaşıyor!

UEFA ve Sony tarafından yapılan açıklamada mevcut anlaşmanın ek şartlarla birlikte 2021 yılına kadar uzatıldığı belirtildi. Anlaşmanın artık Şampiyonlar Ligi haricinde, UEFA Süper Kupası, UEFA Gençlik Ligi ve UEFA Futsal Şampiyonlar Ligi’ni de kapsadığı belirtildi.

Ekran Resmi 2018 05 28 00.19.51

UEFA’nın yetkili isimlerinden biri olan Guy Laurent Epstein konu ile ilgili yaptığı açıklamada “PlayStation ile 20 yılı aşkın süredir devam eden partnerliğimizi 3 yıl daha uzattığımız duyurmaktan dolayı çok sevinçliyiz” dedi.

Bu arada dip not olarak hatırlatalım. Kısa süre önce Konami UEFA ile olan lisans sözleşmesini yenilememişti. Bu olayın akabinde EA Sports, UEFA Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi’nin lisanslarını aldığını açıklamıştı.