Sony PlayStation VR2, Mediatek’in yeni setini kullanacak

n1 2

MediaTek, teknoloji devlerinin üst düzey cihazlarına destek vermeye devam ediyor. Son olarak Sony PlayStation VR2 cihazında firmanın yeni setleri kullanılacak.

MediaTek, VR kulaklıklar için özel olarak oluşturulmuş ilk yonga setinin piyasaya sürülmesiyle VR yonga seti pazarına giriyor. Gelen bilgilere göre çıkacak yeni Sony PlayStation VR2, MediaTek’in ilk VR yonga seti tarafından desteklenecek.

Şirket yöneticisi yaptığı açıklamada ilk VR yonga setinin yaklaşmakta olan Sony PlayStation VR2’ye güç vereceğini açıkladı. Detaylı olarak bilgi aktarmasa da katılımcılara PlayStation VR2’yi gösterdi. İşlemcilerinin çeşitli diğer ürünlerde kullanılmasına rağmen, bu, bir VR kulaklığında ilk kez bir MediaTek işlemcisi olacak.

MediaTek

Sony’nin PlayStation VR2 bir aksilik olmazsa 22 Şubat 2023 tarihinde piyasaya olacak. Cihaz fiyatı 549,99 dolar olacak. Bir önceki modelin 199 dolar olduğunu düşündüğümüzde biraz pahalı olduğunu söylemek gerekir. Yeni ürün ayrı olarak veya Horizon Call of the Mountain ile birlikte 599,99 $ karşılığında satılacak.

PlayStation VR2, 4000*2040 piksel çözünürlüğe sahip 4K HDR OLED ekran gibi özellikler sunuyor. Ekran 119 derecelik bir görüş alanına ve 90 ve 120 Hz panel yenileme hızına sahip olacak. Göz takibi için bir IR kamera ile kulaklık ve kontrolör takibi için dört kameraya sahip olacak. VR2 ayrıca kulaklık geri bildirimi ile 3D ses sunacak. Ayrıca, dokunsal geri bildirim ve uyarlanabilir tetikleyiciler sunacak.

Razer, Wolverine V2 Pro PS5 gamepad’i piyasaya sürdü