Meta, portal ve akıllı saat projelerini kapatıyor

Meta reklam cezası

Meta için işler son zamanlarda iyi gitmiyor. Firma daha önce çalışan sayısında yüzde 13’lük bir küçülmeye gidilmişti. Bu küçülme bazı departmanların da kapatılması anlamına geliyor.

Meta geçtiğimiz dönemde tam 11 bin işçisiyle yollarını ayırmıştı. Bu rakam toplam iş gücünün yüzde onüçüne denk geliyor. Bu küçülmenin sonuçlarından biri firmanın çıkarmaya hazırlandığı akıllı saat ve akıllı ekran projelerinin de iptali anlamına geliyor. Özellikle akıllı saat konusunda firmadan beklentiler büyüktü. Daha önce gelen bilgilerde firmanın iki akıllı saat çıkarmaya hazırlandığı ortaya çıkmıştı.

Meta

Haziran ayında Meta, tüketiciler için artık Portal cihazı üretmeyeceğini duyurdu. Ayrıca marka, “Milan” kod adı altında geliştirilmekte olan akıllı saati terk etmişti. Raporlara göre, akıllı saatin 2023’te gelmesi planlandı. Yaklaşık 350 $ fiyatla satışa sunulacak ve video görüşmeleri için iki dahili kamera içerecek. Şimdi şirket, piyasaya sürülmemiş akıllı saatlerini piyasaya sürme planlarından vazgeçme kararı aldı.

Gelen bilgilere göre Meta, Portal görüntülü arama donanımını artık işletmelere satmamaya karar verdi. Ve piyasaya sürülmemiş iki akıllı saat var, bunlardan biri geliştirmenin erken aşamasında, diğeri ise geliştirmenin orta aşamasında ve marka tarafından da öldürüldü. Geliştirme çalışmaları onlar için resmi olarak durduruldu ve artık piyasaya sürülmeyecekler. Marka henüz kararla ilgili resmi bir açıklama yapmadı.

Razer, Wolverine V2 Pro PS5 gamepad’i piyasaya sürdü