Sony PlayStation VR2 Üretimini Durdurdu

Sony, PlayStation VR2 kulaklığını tanıttı

Sony hakkındaki haberler pek iç açıcı değil. Yeni bir söylentiye göre Japon teknoloji devi büyük umutlarla piyasaya sürdüğü PlayStation VR2 gözlüğünün üretimini durdurdu.

Bloomberg’in aktardıklarına göre Sony elinde kalan PlayStation VR2 stoğunu bitirene kadar sanal gerçeklik gözlüğünün üretimi durdurmaya karar verdi. İsmi verilmeyen ve Sony’nin planlarını bilen kaynaklar PS VR2 satışlarının beklendiği kadar hızlı ve yüksek olmadığını, depolarda çok sayıda ürün olduğunu belirtiyor.

PlayStation VR2

PS VR2, 2023 Şubat’ta çıktı. Piyasaya sürüldüğünden bu yana her çeyrekte satışlar azaldı. IDC’ye göre 1. çeyrekte 595 bin, 2. çeyrekte 435 bin, 3. çeyrekte 343 bin ve 4. çeyrekte ise 325 bin sanal gerçeklik gözlüğü satılmış görünüyor. Aslında sözünü ettiğimiz rakamlar perakendecilere yapılan teslimatlar, dolayısıyla tüketicilere yapılan satışlar muhtemelen daha düşük. Ayrıca bu durum kaynakların da iddia ettiği gibi Sony’nin yüksek sayıda PS VR2 stoğuna sahip olduğunu da gösteriyor.

PS VR2’nin talep görmemesinin nedenlerinden biri de oyunlar olabilir. Sony, VR oyunları geliştiren PlayStation London stüdyosunu geçtiğimiz ay kapadı. Diğer yandan Sony, PS VR2 kullanıcılarının PC oyunlarını oynayabilmesi için testlerin başladığını da açıkladı. Eğer testler başarılı olur ve yeterli destek verilirse sanal gerçeklik gözlüğünün satışları artabilir.

İddia: Yeni iPad’lerin Tanıtım Tarihi Kesinleşti