Sony, PlayStation Studios Mobile’ı piyasaya sürdü

Sony, PlayStation Studios Mobile'ı piyasaya sürdü

Sony, “PlayStation Studios Mobile”ın piyasaya sürülmesi ve Savage Game Studios’un satın alınmasıyla mobil oyunlara adım attığını duyurdu. İşte tüm detaylar.

Sony, yeni stüdyonun “daha fazla insanın içerikleri ile etkileşim kurması için daha fazla yol sağlayacağını, PlayStation ve oyunlarına aşina olmayan yeni kitlelere ulaşmaya çalışacaklarını” söyledi. Savage Game Studio henüz herhangi bir oyun üretmiş gibi görünmüyor, ancak kurucu ortaklarının Clash of Clans ve Angry Birds gibi mobil serilerde çalışmaları mevcut. Konsol bölümünden ayrı olarak çalışan department PlayStation IP ve franchise tabanlı “yeni deneyimler” yaratacak olan PlayStation Studios Mobile’a katılacak.

Sony, PlayStation Studios Mobile'ı piyasaya sürdü

Savage ayrıca şu anda daha fazla ayrıntı sunmasa da “yeni bir aksiyon oyunu” üzerinde çalışıyor. Her şeyden önce bir konsol üreticisi olarak Sony, mobil cihazlarla hassas bir denge kuruyor. Bu amaçla şirket konsolun ötesindeki herhangi bir çabanın “PlayStation topluluğuna olan bağlılığımızı hiçbir şekilde azaltmadığını” belirtmek gerekiyor ifadelerini kullandı. Aynı zamanda, şirket  çok kazançlı mobil alana girmek için baskı hissettiğini de belirtti. Savage Game Studios CEO’su ve Kurucu Ortağı Michail Katkoff, Sony PlayStation Studios’un “en iyi şekilde nasıl çalışabileceğimiz ve başarılı olabileceğimiz konusundaki vizyonumuza saygı duyduğunu” ve “PlayStation’ın muhteşem IP kataloğundan yararlanmalarına” izin vereceğini söyledi. Bu anlamda Sony, Nintendo’nun Mario Kart, Animal Crossing, Fire Emblem ve diğer franchise’ları mobil cihazlara getirdiğinde yaptığı aynı yolu izleyebilir.

Twitter alışveriş özelliği bazı problemler doğurabilir