Twitter alışveriş özelliği bazı problemler doğurabilir

Twitter alışveriş özelliği bazı problemler doğurabilir

Twitter alışveriş özellikleri, içerik denetleme risklerine beraberinde getiriyor. Şirket çalışanlarından oluşan bir ekibe gönderilen dahili bir nota göre özellik “bireysel veya toplumsal zarara yol açacak şekilde” kullanılabilir. İşte tüm detaylar.

Temmuz ayı başlarında çeşitli ekiplerden bir grup şirket çalışanına gönderilen nota göre yeni alışveriş özelliği bir çok problem doğurabilecek potansiyele sahip. E-postada, Twitter alışveriş özelliğinin mevcut ve henüz yayınlanmamış bazı özellikleri yüksek riskli olarak kategorize ediliyor ve alışverişte içerik denetimine öncelik verilmediğine dair e-posta uyarısı veriliyor.

Twitter alışveriş özelliği bazı problemler doğurabilir

İlk olarak geçen yaz kullanıma sunulan Twitter alışveriş özelliği, markaların satılık ürünleri listelemelerine ve bir avuç ürünü kullanıcı profilinin en üstüne sabitlemelerine olanak tanıyor. Instagram’daki benzer özelliklerden farklı olarak, kullanıcılar ürünü doğrudan Twitter’dan satın alamıyorlar, satılık ürünler bunun yerine bir satıcının web sitesine bağlanıyor. Mağaza modülünün genişletilmiş bir sürümü bu yılın başlarında piyasaya sürüldü ve satıcıların vitrinlerinde 50’ye kadar ürünü listelemelerine ve sergilemelerine olanak sağladı.

Notun “risk değerlendirmesi” başlıklı bir bölümünde, Twitter’ın e-ticaret aracının bazı öğeleri “yüksek riskli” olarak sınıflandırılıyor. Şirket kullanıcıların ürünler hakkında tweet atmalarına olanak tanıyan hatırlatıcılar gibi başka güncellemeler de sundu. Ancak şirketin savunmasına göre kötü niyetli kullanıcılar çok kolay biçimde bu alışveriş özelliğini kullanarak profillere saldırabilir ifadeleri kullanılıyor.

LG UltraGear OLED oyun monitörünü ve Ultrafine Display Ergo AI’ı piyasaya sürdü