PlayStation 5’e rakip geliyor! Mad Box!

mad box

Konsol sektörüne yeni bir oyuncu daha dahil oluyor. SlightlyMad Studios, Mad Box isimli yeni bir konsol geliştirdiğini doğruladı. İşte konu hakkındaki detaylar.

Project Cars ve Need for Speed Shift oyunlarıyla ismini duyuran SlighlyMad Studios, yeni bir konsol üzerinde çalıştığını doğruladı. Bir süredir SlighlyMad Studios’un yeni nesil konsollarla rakip olabilecek güçte yeni bir konsol geliştirdiğine dair bazı söylentiler mevcuttu. Nitekim geçtiğimiz gün bu söylentiler SlighlyMad Studios CEO’su Ian Bell tarafından da doğrulandı.

Şimdiye kadar yapılmış en güçlü konsol; Mad Box

Bell, Mad Box’ın şimdiye kadar yapılmış en güçlü konsol olacağını iddia etti. SlighlyMad Studios CEO’su Mad Box’ın 4K ve 120 FPS oyun deneyimi sunacağını ayrıca VR oyunlarını da 60FPS’te çalıştırabileceğini söyledi.

Ayrıca SlighlyMad Studios’un yeni konsolu hali hazırda PC için çıkan tüm VR gözlüklerini de destekleyecek.

Bell, sektördeki pek çok üreticinin yeni konsollarını desteklediğini ve konsola olan ilginin hayli fazla olduğunu söylüyor. Eğer bir aksilik çıkmazsa Mad Box’ın 2021 gibi satışa sunulması planlanıyor.

mad box

Elbette herşeyden önce yeni bir konsolun pazarda ne kadar başarılı olacağını tartışmak gerekiyor. Malum, konsol sadece güçten ibaret değil. Konsola özel oyunlar olmayınca, o konsolun satış bazında başarılı olması da pek mümkün değil. Yine de SlighlyMad Studios’un cesaretini takdir etmek gerekiyor. Sonuçta Sony, Nintendo ve Microsoft gibi oturmuş isimlerin olduğu bir sektöre yatırım yapmak kolay alınabilecek bir karar değil.

PlayStation 5 çıkış tarihi ve fiyatı