Yeni Nesil Xbox 2026’da Çıkabilir

22 2

Microsoft’un planları sızdırıldı. Yeni Xbox’ın PS6’dan önce 2026’da satışa sunulabileceği ileri sürüyor. Lafı daha fazla uzatmadan detaylara birlikte bakalım.

RedGamingTech isimli YouTube kanalı Microsoft‘un yeni konsol planlarında değişiklikler yaptığını açıkladı. İddia edilene göre yeni Xbox 2026’da piyasaya sürülebilir. Ancak Zen 6 işlemcisi 2026’ya kadar hazır olmayacağı için konsolda Zen 5 kullanılacak. Peki Microsoft yeni konsolunu neden PS6’dan önce çıkarmak istiyor? Teknoloji devi Xbox 360’ta yaptığı gibi baskın ve agresif pazarlama stratejisi uygulamak istiyor.

Bunlarla birlikte yeni Xbox’ın donanımsal gücü rakibinden daha az güçlü olacak, fakat bu durum fiyatının daha ucuz olmasını sağlayacak. Xbox Series S her ne kadar donanımsal açıdan eleştirilse de, Xbox Series X ve PS5’e göre ucuz olmasıyla öne çıktı. Bazı pazarlarda başarılı oldu. Yeni Xbox’ın da oyuncular tarafından daha ulaşılabilir pozisyonda konumlandırılması satışları etkileyecektir. Ucuz yeni nesil konsol, agresif pazarlama ve Game Pass daha fazla kitleyi kendisine çekebilir. Ayrıca Sony’nin PS Pro modeli çıkarması gibi Microsoft da yeni Xbox sonrası donanım revizyonu yaparak ara model çıkarabilir.

microsoft

Eğer konsol 2 yıl içinde piyasaya sürülecekse, gelecek sene içinde cihazla ilgili daha fazla bilgi de ortaya çıkacaktır. Sonuç olarak bunların tamamen dedikodu olduğunu unutmamak gerekli. Microsoft sağı solu belli olmayan bir isim. Geçmiş yıllarda garanti olacak gözüyle bakılan bazı sızıntılar gerçekleşmemiş ve firma söylenenlerin tam tersini yapmıştı. Bu yüzden yeni Xbox hakkında kesin bir şeyler demek yanlış olacaktır.

Diğer yandan Sony’nin PlayStation 5 Pro’ya odaklandığı iddia ediliyor. PS5 Pro’nun 2024 sonunda tanıtılması ve satışa çıkması bekleniyor.

Nothing Phone 2A İlk Kez Görüldü