PS4 ve PS Vita Sonunda Çin’e Taşınıyor

sony ps4

PS4 ve PS Vita’yı daha geniş bir kullanıcı kitlesine ulaştırmak için çalışan Japon teknoloji devi Sony, konsolların yakında Çin’e de taşınacağını duyurdu.

Sony ve Microsoft tarafından geçtiğimiz yılın Kasım ayında piyasaya sürülen yeni nesil konsollar PlayStation 4 ve Xbox One’ın rekabetinde ilk yıl geride kalmış olsa yeni nesil konsollar savaşı hız kesmeden devam ediyor. İki konsolun piyasaya sürüldüğü ilk dönemde PlayStation 4 satış rekorları kırarak rakibi açık ara geride bırakmayı başarmış olsa da, Microsoft’un son dönemde attığı adımlar ve Xbox One’ı cazip hale getirmek için yaptığı hamleler rekabetin çok daha sıkı bir hal almasını sağladı.

PS4 Konsol

PlayStation 4 ve Xbox One arasındaki mücadele her geçen gün daha da zorlu bir hal alırken, yeni nesil konsolları olabildiğince fazla bölgeye taşımak da oldulça önemli olmaya başladı. PlayStation 4 ilk günden beri rakibine göre daha fazla bölgeye taşınmayı başarmış olsa da, dünyanın en önemli pazarları arasında yer alan Çin’e henüz taşınabilmiş değil. Yeni nesil konsolunu, Xbox One’ın Eylül ayında satışa sunulduğu Çin’de piyasaya sürmek için bir süredir uğraşan Japon teknoloji devi Sony sonunda amacına ulaşacak gibi görünüyor.

Sony tarafından bugün yayınlanan açıklamayla PS4 ve PS Vita‘nın Ocak ayında Çin’de satışa sunulacağı duyuruldu. Xbox One’ın yoğun ilgiyle karşılandığı Çin konsol üreticileri için oldukça umut vaadeden bir pazar olsa da, 14 yıldır devam eden yasak nedeniyle ülkeye konsolların girmemiş olması PS4’ün nasıl bir tepkiyle karşılacağının bilinmemesine neden oluyor.

Huawei Honor 6 Plus iPhone 6’ya Rakip Olacak