Sony Hindistan için kesenin ağzını açtı

sony p

Çin’den sonra dünyanın en kalabalık nüfusa sahip ülkesi Hindistan için Sony seferber oldu. İşte konu ile ilgili tüm ayrıntılar.

Geçtiğimiz yıl Çin’in Wuhan kentinde patlak veren koronavirüs salgını kısa sürede tüm dünyayı etkisi altına almıştı. Salgının Çin dışında ilk olarak görüldüğü ülkelerden birisi de Hindistan olmuştu.

Çin’den sonra en kalabalık nüfusa sahip 2. ülke konumunda yer alan Hindistan, çevre kirliliğiyle meşhur bir ülke. Dolayısıyla salgının bu ülkede büyük hasarlar vermesinden korkuluyordu ki korkulan oldu.

Şu anda Hindistan’da günlük vaka sayıları rahat bir şekilde 300.000’in üzerine çıkıyor. Binlerce insan hayatını kaybederken, insanlar virüs sebebiyle ölen yakınlarını defnetmek ya da yakmak için günlerce sıra beklemek zorunda kalıyorlar.

Sony Hindistan için kesenin ağzını açtı

Hindistan’ın bu zor gününde Sony kesenin ağzını açtı ve covid – 19 ile mücadelede kullanılmak üzere ülkeye 1 milyon dolarlık yardımda bulunacağını açıkladı.

sony hindistan e1619987013255

Muhtemelen Sony’nin bu hamlesi ülkede faaliyet gösteren diğer teknoloji şirketlerine de örnek olacaktır. Şu anda Hindistan, pek çok teknoloji şirketi için en önemli pazarlardan birisi konumunda. Özellikle de Çinli akıllı telefon üreticileri Hindistan’da fazlasıyla aktif konumdalar. Bakalım bu aktiflik yardım faaliyetlerinde de ön plana çıkacak mı? Bunu zaman gösterecek.

Bu arada dip not olarak hatırlatalım. Türkiye bir ara vaka sayılarında Hindistan’ın ardından ikinci sıraya kadar yükselmişti. Neyse ki şu sıralar vaka sayıları önemli oranda azaldı.

Steam sonunda köşeye sıkıştı