Koronavirüs Hindistan’da rekor ölüm sayısına neden oldu: Salgını durduramıyorlar

koronavirüs Hindistan'da rekor ölüm

Tüm dünyada büyük zorluklar yaşatan koronavirüs Hindistan’da rekor ölüm seviyesine sebep oldu. Özellikle bugün çok ciddi bir ölüm sayısına ulaşıldı. Hadi gelin detaylara birlikte bakalım.

Hindistan dünyanın en kalabalık ülkeleri içerisinde yer alıyor. Nüfusu çok hızlı bir şekilde artış gösteren bu ülke ne yazık ki pandemiden en çok etkilenenler içerisinde yer alıyor. Özellikle vaka ve ölüm sayılarının yüksekliği ülke hakkında endişelerin artmasına neden oluyor.

Birleşmiş Milletler Hindistan ile ilgili özel bir çalışma yürütüyor. Dünyanın ABD dışında hiçbir ülkesinde böylesine ağır vakalar ortaya çıkmamıştı. Sağlık görevlileri tarafından yapılan açıklamaya göre Hindistan’da can kaybı bugün 6.148 sayısına ulaşarak rekor kırmış oldu. Üstelik işin çok daha vahim bir boyutu var.

Koronavirüs Hindistan’da rekor ölüm seviyelerine ulaştı

Dünyanın en kalabalık ülkelerinden bir tanesi olan Hindistan, ölü sayısını 5.500 olarak açıkladı. Bu rakam hemen bir önceki güne ait. Ertesi gün 6.148 sayısı görüldü. Sadece tek bir gün içerisinde bu kadar fazla kişinin ölmesi ülkedeki alarm seviyesini bir kademe daha artırdı.

koronavirüs Hindistan'da rekor ölüm

Hatırlayacağınız üzere 12 Şubat tarihinde 5.444 kişi ABD’de koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetmişti. Bu eski rekor olarak biliniyor. Şimdi ise yeni rekoru Hindistan aldı. Ülkede koronavirüs kaynaklı olarak ölen kişi sayısı toplamda 359.676 sayısına kadar yükselmiş oldu. Toplam vaka sayısı ise 29,1 milyon.

Tatil beldelerinde koronavirüs vakaları sıfıra inmeye başladı

Sadece bu rakamlar bile Hindistan ile ilgili endişelerin kat kat artmasına neden oluyor. Geçtiğimiz dönemlerde açıklanan verilere bakıldığında gerçekleri yansıtmıyor olabilir. Hindistan belki de uzun bir süre böylesine yüksek ölüm sayısına sahip. Gelişmeler geldikçe aktarmaya devam ediyoruz.