Hindistan’ın kralı; Xiaomi!

Akıllı telefon pazarının yükselen isimlerinden biri olan Xiaomi, Hindistan’da kırılması güç bir rekora imza attı. İşte konu hakkındaki tüm detaylar.

Akıllı telefon sektörü gün geçtikçe genişleyen bir pazar hacmine sahip. Bu durumun temel sebebi hala satışlar bazında doyuma ulaşılmamış olması. Tabi ki bir de kullanıcıların akıllı telefonlarını yenileme isteği bulunuyor. Sektörün yükünü ise orta segmentteki modeller çekiyor. Orta segment modeller ise ağırlıklı olarak gelişmekte olan ülkelerde rağbet görüyor.

Bu anlamda akıllı telefon sektörünün en önemli pazarlarından birisi de Hindistan diyebiliriz. Dünyanın en kalabalık nüfusa sahip 2. ülkesi konumunda bulunan Hindistan, akıllı telefon kullanımı açısından da hızla büyüyen bir potansiyele sahip. Ülkedeki gelir düzeyi biraz düşük olduğu için, henüz akıllı telefonla tanışamamış olan geniş bir kitle mevcut. İşte tam olarak da bu yüzden, Hindistan akıllı telefon üreticileri için önemli bir pazar.

Bu pazardaki rekabet genel olarak Çinli üreticiler arasında yaşanıyor diyebiliriz. Huawei, Oppo ve Vivo kendi ülkesinde zirveye oynasa da söz konusu Hindistan olduğunda Xiaomi’nin gerisinde kalıyorlar.

Geçtiğimiz gün gerçekleşen bir indirim etkinliğinde 2 gün içerisinde 1 milyon Xiaomi telefonu satıldı. Bu her bir dakikada 300 Xiaomi’nin satıldığı anlamına geliyor. Amazon tarafından yapılan açıklamada, indirim kampanyası sürecinde satılan telefonların çok büyük bir kısmının Xiaomi’nin cihazları olduğu zaten açıklandı. Öyle görünüyor ki Hindistan, Xiaomi’yi sırtlamaya uzun bir süre daha devam edecek.