Steam sonunda köşeye sıkıştı

Steam Türkiye

Oyun severlerin en çok kullandığı oyun platformu Steam. Bunun sebebi en çok ve en popüler oyunları bünyesinde barındırıyor olması. Ancak son gelişmeler ile beraber bu durum tersine dönebilir.

Steam bünyesinde binlerce oyun bulundururken bunun akabinde de milyonlarca kullanıcısı var. Valve Corporation tarafından kurulduğu andan itibaren düzenli olarak kullanıcı sayısını artıran platform tüm dünyada en çok kullanıcısı olan digital oyun mağazası. Haliyle en çok oyun geliştiricisinin bulunduğu platform.

Steam

Platform oyun geliştiricilerinden oyunu yayınlamaya karşılık belirli bir komisyon alıyor. Bu komisyonun oranı her satın almaya karşılık yüzde 30 alınıyor. Bu oran daha önce birçok kere gündeme gelmiş oldukça eleştirilmişti. Bunun karşısında firmanın rakiplerinden olan Epic Games Store’de komisyon oranı yüzde 12. Durum böyle olunca bazı oyun geliştirici şirketler Steam’den ayrılarak direkt olarak sadece Epic Games’de oyunlarını yayınlamıştı.

Şimdi Steam’e bir darbe de daha doğrusu canını sıkacak haber Microsoft’dan geldi. Nedeni ise yine komisyon oranları. Microsoft Windows Store üzerinden yapılan satılan oyunlardan Steam gibi yüzde 30 komisyon oranı alıyordu. Firma şimdi yeni bir karar aldı ve komisyon oranını düşürecek. Komisyon oranını Epic Games’de olduğu gibi yüzde 12’ye indirecek. Bu düşüşün başlayacağı tarih ise 1 Ağustos olarak belirlendi.

Microsoft, “Oyun geliştiriciler, oyunculara harika haberler sunma hedefimizde büyük öneme sahip. Onların bizim platformlarımızda başarılı olmalarını istiyoruz. Adil bir komisyon, geliştiricilerin daha fazla oyuncuya ulaşmasına ve daha fazla oyun yapmasını sağlayacak. Bu da daha iyi bir ticari başarı sağlayacak.” ifadelerini kullandı.

 

POCO F3 ve POCO X3 Pro Türkiye fiyatları belli oldu