Google Hindistan pazarı için devrede

google hindistan

Hindistan  bir milyardan fazla nufüsü ile Çin’den sonra en fazla kalabalık ülke konumunda.Bu durum akıllı telefon firmaları tarafından bu ülke için farklı yatırım ve projeleri bulunmakta.Google bu anlamda farklı bir proje ile yola devam edecek.

Akıllı telefon sektörü o kadar büyük ki sadece doğru ülkeyi tespit edip o ülke için yatırım yapmak sektörde adınızı duyurup, büyük paralar kazanmak mümkün.Bunun ile beraber teknoloji devleri de ülkeye özel projeler ve yatırımlar yapmaya devam ediyor.Bunun son örneği olarak Google’ı örnek olarak gösterebiliriz. Google Hindistan’ın pazarda ne kadar büyük önem taşıdığını farkında ve Android One kapsamında yeni atılım yapmanın peşinde. Android One, Google ve önde gelen donanım markalarının iş birliğiyle tasarlanan yeni akıllı telefon ailesi olarak karşımıza çıkmıştı.Ülkemizde General Mobile olarak giriş yapmış fiyat olarak uygun olmasa da telefon fiyat/performans olarak takdir edilmişti. Hindistan’da beklenen ilgiyi göremese de geliştirilecek yeni kampanyalar ile bu proje programını biraz daha ön plana çıkarmayı düşünüyor.Şirketin Güneydoğu Asya ve Hindistan Yöneticisi  Rajan Anandan telefonlara ilginin artması için ürünlerde fiyat indirimine gidileceğini aktardı.

google-hindistn

Öncelikle ürünleri sevdirmek ve herkesin en azından Google telefonu kullanmış olması için fiyatlarda büyük indirime gidileceğini söyledi.Sunulacak olan akıllı telefon yelpazesinde en pahalı telefonun 100 dolar olacağı aktardı.En düşük fiyat ise şu an için 30-50 dolar arasında değişecek.Cihazlar için online destek de güçlenerek devam edecek.Hindistan’da 500 milyon internet kullanıcısı olduğunu düşündüğümüzde online desteğin kullanıcı için ne kadar önem taşıdığını söyleyebiliriz.