Samsung Galaxy A51 güvenlik güncellemesi aldı

Samsung Galaxy A21s, Android 11, Galaxy A51, One UI 3.1 güncellemesi alıyor

İlk günden bu yana güçlü bir performans göstermeyi başaran Samsung Galaxy A51 güvenlik güncellemesi aldı. Şirket akıllı telefonlarının güvenlik özelliklerine büyük önem göstermeye devam ediyor.

Akıllı telefon şirketleri içerisinde vazgeçilmez bir konuma sahip olan Samsung, Galaxy A51 güvenlik güncellemesi için bir süredir beklenti yaratmıştı. Herkes bu cihaza bir güvenlik güncellemesi geleceğini az çok tahmin ediyordu. Firma tarafından yapılan açıklamada Mayıs güvenlik düzeltme eki ile birlikte güvenlik açıklarının giderildiği ifade edildi.

Son dönemlerde hem siber saldırıların hem de diğer güvenlik açıklarının kullanıcılar için problem yarattığı biliniyordu. Bu nedenle Samsung başta olmak üzere neredeyse tüm akıllı telefon şirketleri düzenli olarak güvenlik güncellemesi yayınlanmaya çalıştı.

Samsung güvenlik yaması yayınlamaya özen gösteriyor

Android işletim sistemi iOS ile kıyaslandığında güvenlik açısından biraz daha geri planda diyebiliriz. Böyle bir durumun dezavantaj yaratmasını istemeyen Samsung yeni güncellemesini yayınladı. Bu güncellemenin nisan ayında yaşanan güvenlik açıklarını kapatacağı tahmin ediliyor.

Samsung Galaxy A51

Galaxy A51 için yeni yazılım güncellemesi A515FXXU4EUD7 ürün yazılımı sürümü alarak bu konuda iyi bir düzeltme yaptı. Şirketin yeni güvenlik yaması ile birlikte güvenlik açıklarını önemli ölçüde giderdiği ifade edildi. Kullanıcılara yeni güvenlik yazılımı otomatik olarak yüklendi. Ancak isteyenler için daha farklı bir yöntem oluşturulabiliyor.

Samsung Meksika web sitesi yanlışlıkla Galaxy S21 FE’yi ortaya çıkardı

Herhangi bir kullanıcı eğer bu cihazı ile ilgili güvenlik güncellemesi almadıysa ayarlar bölümünden yazılım güncelleme kısmını seçerek bunu indirebilir. Peki siz Samsung tarafından verilen güvenlik güncellemeleri ile ilgili ne düşünüyorsunuz? Yorumlar bölümünden fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.