Sony, altı haftada 600.000 PS VR 2 birimi sattı

Sony, altı haftada 600.000 PS VR 2 birimi sattı

Görünüşe göre PlayStation VR2, kullanıma sunulduktan sonraki haftalarda selefinden çok daha iyi sattı. Bir iş sunumu sırasında Sony, kullanıma sunulduğu ilk altı hafta içinde neredeyse 600.000 PS VR2 birimi sattığını açıkladı. İşte detaylar.

Bu, aynı zaman aralığı için PS VR satışlarından yaklaşık yüzde 8 daha fazla. PushSquare’in belirttiği gibi, bu sayı yalnızca Nisan başına kadar olan satışları kapsıyor, bu nedenle Sony büyük olasılıkla 600.000 eşiğini geçmiş durumda.  Sony, PS VR2’nin başarılı lansmanını duyurmanın yanı sıra gelecek planları hakkında da bazı bilgiler paylaştı. Görünüşe göre şirket, önümüzdeki birkaç yıl içinde PlayStation için yeni franchise’lar geliştirmeye giderek daha fazla para yatırmayı planlıyor. 2025 mali yılına kadar, eski ve yeni IP’ler arasında PlayStation Studios yatırımlarının yüzde 50’ye yüzde 50 oranında bölünmesini hedefliyor. Sunduğu grafiğe göre, son yıllarda çoğunlukla konsol için God of War ve Horizon gibi tanınmış franchise’lara odaklanıyor.

Sony, altı haftada 600.000 PS VR 2 birimi sattı

Örneğin 2019’da yatırımlarının yalnızca yüzde 20’sini yeni mülklerin geliştirilmesine ayırdı. 2023 mali yılı için, çok fazla olmasa da hala mevcut IP’lere odaklanıyor: PlayStation Studios yatırımlarının yüzde 40’ı yeni franchise’lara gidecek. Sony’nin daha fazla para yatırmayı planladığı bir diğer alan da Destiny 2 ve MLB: The Show gibi canlı hizmet oyunları. 2025 mali yılına kadar, PS5 yatırımlarının yüzde 60’ının canlı hizmetlere ve yüzde 40’ının geleneksel oyunlara gitmesini bekliyor. Ayrıca şirket, eklenti veya indirilebilir içerik satışlarının gelecekte artmaya devam etmesini bekliyor. Sony ayrıca PS5’in çok yakında tüm önemli ölçümlerde PS4’ü geçmesini beklediğini açıkladı.

iPhone 16’da kamera tasarımı değişecek! Apple eskiye dönüş yapacak