PlayStation VR ne kadar sattı?

PlayStation VR

Sony’nin PlayStation 4 için geliştirdiği sanal gerçeklik kaskı olan PlayStation VR’ın ne kadar sattığı bugün açıklandı. Bakalım PlayStation VR satışları Sony’nin yüzünü güldürdü mü?

Sony, 2016 yılında sanal gerçekliğin sükse yaptığı dönemde karşımıza PS VR ile çıkmıştı. PlayStation 4 için geliştirilen PS VR, özel oyunları ile konsolda tek VR deneyimi sunan ürün olmayı başarmıştı. Resident Evil 7 gibi yapımların PS VR’a destek vermesi ile satış rakamları bir hayli artan PS VR, son 6-7 aydır duraksama dönemine girmişti.

Ancak Sony, geçtiğimiz gün düzenlediği etkinlikte PS VR için yeni oyunlarını duyurmuş ve bu oyunlar arasından Iron Man çok dikkat çekmişti. PS VR satışlarını yeniden canlandıracak olan bu oyunların ardından, bugün sanal gerçeklik kaskının ne kadar sattığı açıklandı.

PlayStation VR 4.2 milyon satış gerçekleştirdi!

Sony, 3 Mart 2019 itibariyle PS VR’ın dünya genelinde tam 4.2 milyon adet sattığını açıkladı. Bu rakam yüksek görünebilir. Ancak PlayStation 4’ün 100 milyon adet sattığını düşünürsek, oyuncuların VR teknolojisine pek sıcak bakmadığını söyleyebiliriz.

Iron Man PS VR için geliyor!

PS VR ve benzeri VR sistemleri uzun süre deneyimleyen biri olarak şunu söyleyebilirim ki VR oyun sektörünün geleceği değil. VR da 3D televizyonlar gibi bir dönemin teknolojisi olarak kalacak.

PlayStation VR

Beynin hareket edip vücudun hareket etmediği mekanizmalar maalesef ki oyunlar için pek ideal değil. Bir de bu işin çözünürlük boyutu var. PS VR’ın çözünürlüğünün çok iyi olmadığını PS3 ile PS2 arasında bir seviyede olduğunu söyleyebilirim.