iPhone 16’da kamera tasarımı değişecek! Apple eskiye dönüş yapacak

iPhone 16

iPhone 15 serisi çıkmamışken bir sonraki iPhone’lar hakkında dedikodular ortalıkta dönüyor. Yeni bir iddiaya göre Apple, iPhone 16 serisinde kamera düzenini değiştirmeyi planlıyor.

URedditor nickli Twitter hesabının iddiasına göre iPhone 16 ve Plus’ın arka kamera düzeni iPhone 12’le aynı olacak. Yani dikey kamera tasarımı olacak. Apple, iPhone 13 ve iPhone 13 mini’de çapraz kamera düzenine geçiş yaptı. Aynı tasarım iPhone 15 serisinde de devam edecektir. Ancak iPhone 16’la birlikte çapraz kamera tasarımı son bulacak. Kaynağa göre Apple’ın bu tasarım değişikliğini yapmasının en büyük nedeni yeni iPhone’u tanınabilir kılmak. Teknoloji devi, Dynamic Island ve USB-C bağlantısı gibi yeniliklerle birlikte dikey kamera tasarımını birleştirerek, iPhone 16’nın eski modellerle karıştırılmasını engellemek istiyor.

Apple, iPhone 13’te çapraz tasarımın gelişmiş çift kamera sistemini mümkün kıldığı söylemişti. Zorunlu bir değişiklik olmuştu. Cupertino’lu şirket belki de kamera bileşenlerini tekrar dikey olarak sığdırmanın bir yolunu bulmuş olabilir.

iphone 16

Analist Ross Young, iPhone 16 Pro’nun 6.3, Pro Max modelinin de 6.9 inç’lik ekrana sahip olacağını öne sürdü. Ünlü sızıntı kaynaklarından biri olan Sonny Dickson, Pro Max’e ait olduğu iddia edilen CAD’i (Bilgisayar destekli tasarım) temek alarak render görseller oluşturdu. Telefonun ekranının 6.9 inç olacağını ve dikey olarak büyüyeceğini belirtti. Unknownz21 isimli başka bir kaynak da Pro modellerinde ekranın daha büyük olacağını söylüyor. Ancak standart iPhone 16 ve Plus’ta böyle bir durum yaşanmayacak.

URedditor de sağlam geçmişe sahip. iPhone 15 serisinin USB-C portuna sahip olacağını ortaya çıkardı, ayrıca iPhone 15 ailesi hakkında da birçok detay paylaştı. Bu yüzden de kamera düzeni hakkında söyledikleri doğru olabilir.

Android 14 video kaydetme konusunda bir çığır açacak