Sokağa çıkma kısıtlaması bu hafta sonu da uygulanacak! İşte o iller! Güncelleme!

Sokağa çıkma kısıtlaması

Koronavirüs ile mücadele kapsamında sokağa çıkma kısıtlaması bu hafta sonu da uygulanacak. Peki, hangi illerde bu kısıtlama uygulanacak?

Türkiye, koronavirüs ile mücadele sürecinde 1 Haziran 2020 tarihi itibariyle yeni normalleşme sürecine geçiş yapmıştı. Bu sürecin başlaması ile sokağa çıkma kısıtlaması olayının son bulması bekleniyordu. Ancak dün gece sürpriz bir şekilde bu hafta sonunda da kısıtlamaların geleceği resmi olarak açıklandı. Peki, hangi illerde sokağa çıkmada kısıtlamalar uygulanacak?

PUBG bu hafta sonu ücretsiz olarak oynanabilecek!

Güncelleme: Sokağa çıkma yasağı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından iptal edildi.

Kısıtlamanın yer aldığı iller arasında İstanbul, İzmir, Ankara, Balıkesir, Bursa, Kayseri, Kocaeli, Konya, Sakarya, Samsun, Van, Zonguldak, Eskişehir, Gaziantep ve Manisa yer alıyor. Bu illerde yaşayanlar 5.06.2020 saat 00.00 ile 07.06.2020 saat 00.00 tarihleri ardında sokağa çıkamayacak. Vatandaşların mağdur olmaması için yine belli başlı yerler her zaman olduğu gibi açık olacak.

Market, eczane, manav, kasap, fırın ve bakkal gibi yerler bugün saat 23:00’a kadar açık olacak. Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu tarihler arasında ise bu yer 10:00 ile 17:00 arasında hizmet verecek. Yanı gıda ve sağlık gibi temel ihtiyaçlarda sorun yaşanmayacak. Peki, 18 yaş altı ve 65 yaş üstü için nasıl bir yol izlenecek?

Sokağa çıkma kısıtlaması

Yapılan açıklamalara göre; 18 yaşında olan ve 65 yaşın üzerinde olan vatandaşlarımız için bu kurallar hafta sonu esnetilecek. Sokağa çıkması yasak olan vatandaşlar bu kısıtlama süresinde markete gidip temel ihtiyaçlarını karşılayabilecek.

Koronavirüs ile mücadelede maskesiz dolaşmamanızı ve sosyal mesafeyi korumanız gerektiğini belirtelim. Bu normalleşme sürecinin yeni normal olduğunu ve önlemleri nasıl olsa vakalar azaldı diyerek gevşetmemenizi öneriyoruz.