Şehirler arası seyahat yasağı kaldırıldı!

Yeni trafik cezaları açıklandı

Yayınlanan 16 Mayıs tarihli İçişleri Bakanlığı genelgesine göre 17 Mayıs itibariyle şehirler arası seyahat yasağı belirli şartlar çerçevesinde kaldırıldı.

Tam kapanmanın son gününde 17 Mayıs itibariyle uygulanacak olan bazı kurallar açıklandı. İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre tam kapanma süresince uygulanan şehirlerarası seyahat yasağı da kaldırıldı.

Artık isteyenler sokağa çıkmanın yasak olmadığı saat ve tarihlerde şehirler arası seyahat yapabilecekler. Yeni karar çerçevesinde sokağa çıkma yasağı hafta sonlarında ve hafta içi saat 21:00 ile 05:00 saatleri arasında uygulanacak. Farklı bir değişle saat 05:01 ile aynı gün 21:00 saatleri arasında şehirler arası yolculuk yapabileceğiz.

Şehirler arası seyahat yasağı kaldırıldı!

Bunun yanında bazı ek maddeler de açıklandı. Dilerseniz açıklanan ek maddelerin bazılarına da aşağıdan göz atabilirsiniz. Bu arada seyahat kısıtlamasının hem toplu taşıma, hem de bireysel araçlarla geçerli olduğunu hatırlatalım.

Kademeli normalleşme döneminde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmayan süre ve günlerde şehirlerarası seyahat serbest olacak.

Kreşler ve anaokulları, 17 Mayıs-1 Haziran 2021 arasında uygulanacak kademeli normalleşme döneminde faaliyetlerine devam edebilecek.

Kademeli normalleşme döneminde evlendirme işlemleri yapılabilecek, nikah ve nikah merasimi şeklindeki düğünler ile nişan ve kına gibi etkinlikler düzenlenemeyecek.

Kademeli normalleşme döneminde, huzurevi, yaşlı bakımevi, rehabilitasyon merkezi ve çocukevleri gibi yerlerdeki ziyaretçi kısıtlaması 1 Haziran’a kadar sürecek.

Kademeli normalleşme döneminde 65 yaş ve üzeri vatandaşlar ile 18 yaş altındakilerin şehir içi toplu taşıma araçlarını kullanmalarına müsaade edilmeyecek.

Sokağa çıkma yasağı Haziran’a kadar devam edecek!