Google çalışanları 2021’e kadar evden çalışacak

google çalışanları

Teknoloji devi Google, Covid-19 nedeniyle çalışma düzenini yeniden planlıyor. Peki, normalleşme mesajlarına rağmen, virüs odaklı çalışma düzeni ne kadar devam edecek?

Teknoloji devinin planlarına göre, yaz aylarında bir normalleşme yaşansa bile Google çalışanları 2021’e kadar evden çalışmaya devam edecekler. Ofiste bulunması zorunlu çalışanlar dışında, diğer tüm ekipler ev-ofis düzeninde işleri yürütmeye devam edecekler.

Google çalışanları ofisi özleyecek

Google daha önce yaptığı açıklamada, evden çalışma düzeninin 1 Haziran’a kadar devam edeceğini duyurmuştu. Ancak şirketin CEO’su Sundar Pichai, bu çalışma düzeninin 2021’e kadar devam edebileceğini hatırlattı.

Ofiste fiziken bulunması zorunlu olan çalışanların ise salgının durumuna göre Haziran veya Temmuz başında iş başı yapması gerekecek.

google çalışanları

Çalışanları bütün yıl evden çalıştırmayı planlayan şirketler arasında Facebook da bulunuyor. Facebook da çalışanlarına yıl sonuna kadar evde kalmaya hazırlanmaları çağrısı yapmıştı.

WhatsApp Web için Messenger Rooms test ediliyor!

Facebook ve Google’dan sonra, diğer dev şirketlerin de 2020’yi evde geçirme kararı alması bekleniyor. Ancak bu karar, özellikle kafe, restoran, eğlence yerleri ve perakende sektörü için kabus anlamına gelebilir zira evlerinden çalışanların ziyaret etmediği bu mekanların yılı müşterisiz geçiremeyeceği biliniyor.

ABD’de Başkan Trump, ülkedeki karantinaların bir an önce kalkmasını ve ticari faliyetlerin yeniden başlamasını istiyor. Başkanlık seçimleri yaklaşırken, ülkenin kapalı kalması ekonominin zora girmesine neden oluyor.

Trump’a muhalif olan eyaletlerin yöneticileri ise karantina durumunu olabildiğince uzatmak için çaba veriyor. Trump’a muhalif oldukları bilinen Google, Facebook, Amazon gibi teknoloji devlerinin de adı konulmamış şekilde, ülkenin Kasım ayındaki seçime kadar karantinada kalmasını ve çok ağır ekonomik koşulların oluşmasını istedikleri düşünülüyor.