vivo X200 ve Oppo Find X8, Xiaomi 15’ten Önce Çıkacak

Vivo X200 Pro

Snapdragon 8 Gen 4 yerine Dimensity 9400 kullanacak olan vivo X200 ve Oppo Find X8, bu sayede Xiaomi 15’ten önce piyasaya sürülecek.

Bildiğiniz gibi ekim ayı akıllı telefon pazarı için oldukça önemli bir ay olacak. Bu yıla damga vurması beklenen amiral gemisi akıllı telefonların büyük bölümü ekim ayında çıkacak. Çünkü ekim ayında hem Qualcomm hem de MediaTek yeni nesil yonga setlerini çıkaracak. Qualcomm, merakla beklenen Snapdragon 8 Gen 4’ü piyasaya sürerken, MediaTek’te buna rakip olacak Dimensity 9400’ü çıkaracak.

Qualcomm ile Xiaomi arasındaki anlaşma gereği, Snapdragon 8 Gen 4’le piyasaya sürülecek ilk telefonlar Xiaomi 15 ve 15 Pro olacak. Snapdragon 8 Gen 4 kullanmak isteyen diğer telefon üreticilerinin ise birkaç gün ekstradan beklemesi gerekecek. Ne var ki Qualcomm ve Xiaomi’yi beklemek istemeyen bazı telefon üreticileri, alternatif bir yol izleyerek Dimensity 9400 kullanacak. Bu telefon üreticileri arasında Oppo ve vivo da yer alacak. Hem Oppo Find X8, hem de vivo X200, MediaTek’in Dimensity 9400 yonga setini kullanacak. Bu da her iki telefonun da Xiaomi 15’ten önce çıkmasına olanak sağlayacak. Çünkü MediaTek’in yeni nesil yonga setini Qualcomm’dan önce tanıtacağı söyleniyor.

Oppo Find X8

Dimensity 9400’ün çıkış tarihi henüz resmi olarak açıklanmamış olsa da bu bilginin Digital Chat Station’dan geliyor olması, büyük ihtimalle doğru olduğunu düşündürüyor. Zira Digital Chat Station son dönemde akıllı telefon pazarında en güvenilir kaynaklardan birine dönüşmüş durumda.

vivo X200 ve Oppo Find X8’in Xiaomi 15’ten önce çıkacak olması öyle büyük bir avantaj sağlamayacaktır belki ama dolu dolu geçecek bir ayda ilk olmanın bu iki seriye de ufak bir avantaj sağlayacağı kesin.

PlayStation Plus’a Ağustos Ayında Gelecekler-Gidecekler Açıklandı