Snapdragon 8 Gen 2 yonga seti ne zaman tanıtılacak?

Snapdragon 898 kullanacak ilk telefon

Dünyanın en önemli mobil işlemci setlerinin başında gelen Snapdragon serisinin yeni modeli Snapdragon 8 Gen 2’nin tanıtım tarihi ortaya çıktı.

Snapdragon 8 Gen 2 yonga seti ne zaman tanıtılacak? Akıllı cihaz kategorisinin en önemli işlemci yonga seti üreticilerinden biri olan Qualcomm, 30 Kasım 2021 tarihinde yeni isimlendirmeye sahip yeni nesil yonga seti Snapdragon 8 Gen 1’i resmen tanıtmış ve bu yonga setine sahip akıllı telefonları 2022 yılının ilk günlerinden itibaren görmeye başlamıştık.

Snapdragon 8 Gen 2 yonga seti

Performans anlamında selefine göre gerçek bir seviye atlayan bu yeni yonga setin, verimlilik anlamında oldukça büyük sıkıntılara sahip olduğu anlaşılınca çok hızlı bir şekilde gözden düşmüş, MediaTek’e karşı psikolojik üstünlüğü ele geçiren Qualcomm ise bu durumu koruyabilmek için derhal işlemci setini güncelleme girişimini başlatarak 20 Mayıs 2022 tarihinde söz konusu hatalardan arındırılmış Snapdragon 8+ Gen 1 yonga setini tanıtmıştı.

Snapdragon 8 Gen 2 yonga seti ne zaman tanıtılacak?

Şu an hala piyasanın en güçlü yonga seti olarak gösterilen Snapdragon 8+ Gen 1, pazar payını her geçen gün arttırırken, onun hükümdarlığına sona erdirecek olan müstakbel kardeşi Snapdragon 8 Gen 2’den yeni haberler var.

Snapdragon 8 Gen 2 yonga seti

Bir süredir bu yeni işlemci seti hakkında ortaya birçok iddia atılıyordu ki bu iddiaların başında da yeni yonga setinin yıl sonuna doğru tanıtılacağı geliyordu. İşte bugün Qualcomm’a yakınlığıyla bilinen bir kaynaktan gelen haberle birlikte söz konusu iddialar da doğrulanmış oldu.

Snapdragon 8 Gen 2 yonga seti

Buna göre Qualcomm yeni yonga setini yıl sonuna doğru değil tam olarak yıl sonunda yani Aralık ayında tanıtacak. Haliyle bu işlemci setini kullanan akıllı telefonları da ancak Ocak ayından itibaren görebileceğiz.

Çin, detaylı bir Ay haritası yayınladı