Snapchat kullanıcı sayısını arttırsa da krizden çıkamıyor

Snapchat suçlama altında!

Snapchat’in kullanıcı sayısı artmaya devam ediyor olsa da bu artış Snap’in içinde bulunduğu finansal krizden kurtulması için yeterli olmuyor.

Bildiğiniz gibi geçtiğimiz yıl teknoloji dünyası için oldukça zorlu geçti. Meta, Apple, Google gibi en büyük şirketler bile 2022’de kan kaybetti. Ancak bu çöküş dönemi bazı şirketleri diğerlerinden daha sert vurdu. Finansal krizde ağır yara alan bu şirketlerden biri de Snap oldu. Bir dönem en popüler sosyal medya uygulamalarından biri olan Snapchat’in sahibi olan Snap, 2022’nin başından beri kan kaybını durduramıyor ve adeta uçuruma doğru sürükleniyor. Üstelik şirketin kullanıcı sayısını arttırması bile bu krizin önüne geçemiyor.

2023’ün ilk mali çeyreğinde kullanıcı sayısında ciddi bir artış yaşayan Snap, dün açıkladığı ikinci çeyrek sonuçlarında da benzer bir tablo çizdi. Snapchat’in aylık aktif kullanıcı sayısı bir önceki yılın aynı çeyreğine kıyasla yüzde 14 artarak 397 milyona ulaştı. Normalde böylesine bir artış yaşayan şirketlerin son derece başarılı mali tablolar ortaya koymasına alışık olsak da Snap için hiç de öyle olmadı. Şirket bir kez daha finansal olarak yatırımcılarını endişelendirecek bir mali tablo açıkladı.

snapchat 2

Şirketin geçtiğimiz yılın aynı döneminde 422 milyon olan kaybı son çeyrekte 377 milyona geriledi gerilemesine ama Snap tarafından açıklanan 377 milyon dolarlık bu kayıp yatırımcıları endişelendirmek için yeterli oldu. Çünkü şirketin geliri bu kayıpları önemsiz kılacak kadar yüksek değil. Zaten Snap yönetimi de mali tabloyu açıklarken kayıplardan ziyade gelirdeki düşüklüğe vurgu yaptı ve reklam gelirlerini daha da arttırmak için çeşitli geliştirmeler yapacaklarını söyledi. Ancak bu açıklama yeterli olmamış olsa gerek ki şirketin hisseleri bir kez daha değer kaybederek dünkü açıklama sonrası yüzde 16 düştü.

TikTok da Twitter’a rakip oluyor