Snapchat 2022’de adeta çakıldı

Snap

Popüler sosyal medya uygulaması Snapchat’in sahibi olan Snap’in hisseleri 2022’nin başından bu yana yüzde 74 değer kaybetti.

Pek çok sektör gibi teknoloji sektörü de son dönemde finansal olarak zorlu bir dönemden geçiyor. Teknoloji ve internet dünyasındaki bu düşüşten sosyal medya şirketleri de nasibini alıyor. Nitekim, en popüler sosyal medya uygulamalarından biri olan Snapchat’in sahibi olan Snap de piyasalardaki bu düşüşten nasibini almış durumda. Hatta bu düşüşten en çok etkilenen şirketlerden biri olduğunu söylemek mümkün. Çünkü 2022’in başında beri kan kaybını durduramıyor ve adeta uçuruma doğru sürükleniyor.

Snapchat kamerası kullanışlı bir özellik alıyor!

Hatırlayacağınız gibi Snap’in kurucusu ve CEO’su Evan Spiegel, geçtiğimiz ay bir açıklama yaparak bu mali çeyrekte hedefledikleri gelir rakamlarına ulaşamayacaklarını duyurmuştu. Spiegel’in bu açıklamayı yapmasının ardından şirket bir günde yüzde 40 değer kaybetti. O gün tarihinin en kötü güçlerinden birini geçiren Snap, aradan geçen sürede de toparlanamadı. Kan kaybetmeye devam eden şirket, 2022’nin başından bu yana yüzde 74 değer kaybederek adeta çakıldı. Şirketin 2021’in eylül ayında 83.11 dolar olan hisseleri bugün 12 dolara kadar gerilemiş durumda.

Snapchat, Facebook ve Instagram gibi platformlarla yarışacak kadar çok kullanıcıya sahip olmasa da 332 milyon günlük aktif kullanıcıyla dünyanın en popüler sosyal medya uygulamaları arasında yer alıyor. Ancak son dönemde reklam gelirlerinde düşüş olması Snap’in gelirlerini çok kötü etkilemiş durumda. Ayrıca Ukrayna’daki savaş, tüm dünyada yükselen enflasyon, ABD’de faiz oranlarının artması ve Apple’ın iOS sisteminde yaptığı güvenlik güncellemeleri de Snap’i kötü etkileyen faktörler arasında yer alıyor.

Amazon dronelarla teslimatlara başlıyor